A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Konzultáció – Lágyan “sorosozott” egy német konzervatív lap

A kérdőívekben szereplő kérdések “valóban” Soros Györgytől származnak, aki azonban felülvizsgálta álláspontját az EU-Törökország megállapodás után, amelynek révén nagymértékben csökkent az EU-ba érkező menedékkérők száma – írja elemzésében a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című német konzervatív lap hozzátéve, Soros elképzelésének alapja továbbra is az maradt, hogy előre meghatározott létszámú csoportok, kontingensek befogadásával kell „ellenőrzés alá vonni a menekültválságot“.
A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című német konzervatív lap a nemzeti konzultációról közölt írást. A vasárnapi lap szerzője, Stephan Löwenstein kiemelte, a nemzeti konzultáció „a politikai mozgósítás eszköze“, törvény nem rendelkezik róla, így jogi következményei sincsenek, millió eurós nagyságrendű költségét pedig a „magyar adófizetők” állják. Orbán Viktor kormányfő „egyre sűrűbben nyúl ehhez az eszközhöz“, kormányzása hét éve alatt a mostani már a hetedik nemzeti konzultáció, és a második idén.

A kérdőívekben szereplő kérdésekkel kapcsolatban hozzátette, hogy az idézetek “valóban” Soros Györgytől származnak, aki azonban felülvizsgálta álláspontját az EU-Törökország megállapodás után, amelynek révén nagymértékben csökkent az EU-ba érkező menedékkérők száma. Ugyanakkor elképzelésének alapja továbbra is az volt, hogy előre meghatározott létszámú csoportok, kontingensek befogadásával kell „ellenőrzés alá vonni a menekültválságot“. Azonban sürgette „a külső határok ellenőrzését” is – írta a FAS szerzője. Kifejtette, hogy a „Soros-tervről szóló elbeszélés” szerint létezik egy civil szervezetekből álló sokrétű hálózat, amely a terv végrehajtására törekszik, és még az EU-s intézmények és az Európai Parlament képviselőinek nagy része is Soros György „akaratának hajtószíjaként” tevékenykedik.

Az “állítólagos” bizonyíték minderre egy lista, amelyet egy tanácsadó cég készítette a brüsszeli Nyílt Társadalom Európai Politikai Intézetnek. Az intézet szerint viszont a nyilvános információk alapján összeállított lista „normális eszköz egy lobbiszervezet számára“, rendelkezik ilyen összeállításokkal a gazdasági érdekképviseleti szervezetektől a civil szervezetekig gyakorlatilag minden intézmény, amely befolyást akar gyakorolni, és a lista semmiféle pénzmozgással nincs összefüggésben – írta Stephan Löwenstein.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések