A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Holdraszállás pro és kontra – Meg sem történt, vagy mégis?

A különféle fényképek elemzése során valaki egy elképesztő dolgot szúrt ki, mely mindent megváltoztathat… vagy mégsem?
Érdekes az összeesküvések világa. Míg az egyes elméleteket az ember a mainstream kinyilatkoztatásokkal hasonlítja össze egészen egyszerű a dolga. De ha a különféle alternatív véleményeket ütközteti, sokkal bonyolultabbá válik. Az egyik dolog, amit nagyon régóta kétségbe vonnak, az a holdra szállás. Sokak szerint csak egy stúdió felvétel volt az egész. Több bizonyítékot hoznak fel mellette. A NASA pedig néhányat igyekszik cáfolni. Azonban egy másik felkapott elmélet szerint, valójában már a Marsot is meghódítottuk és már a II. Világháború alatt is volt űrutazás. Sőt egyesek szerint már más naprendszerekben barangolunk. Ugyanakkor a laposföld hívők világképe szerint természetesen az butaság, hiszen nincsenek is bolygók, vagy naprendszerek. Csak hogy ezzel meg az üreges, belsőföld elmélet ütközik. Természetesen bármelyik elmélet híveit kérdezzük, bizonyítékokkal, érvelésekkel támasztják alá állításaikat, a másik ellentétes elképzelés pedig hazugság és félrevezetés, amivel az ő igazságukat akarják eltitkolni. Úgyhogy ember legyen a talpán aki mindebben kiigazodik...
Mióta világ a világ, nagyon sokan úgy gondolják, hogy a Holdraszállás valójában meg sem történt, vagy ha meg is történt, az valamikor sokkal később, teljesen más keretek között zajlott, mint amit beállítottak a világ elé.
Az Apollo 11 küldetés azóta áll az összeesküvés-elméletek hívőinek célkeresztjében, amióta a holdra szálló modul megérintette a Hold felszínét 1969. július 20-án.
Nagyon sokan vettek észre különféle apró jeleket, bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy hamisítványok azok a felvételek és fényképek, melyeket a NASA hivatalosan kiadott

Sokan megszólták, hogy a Holdról készített fotókon a talaj a leszállóegység alatt teljesen érintetlen. Erre többen felfigyeltek, és magyarázatot követeltek a NASA-tól, akik azt mondták, hogy a puha landolás következtében maradt érintetlen a talaj.

Az egyik legtöbbet emlegetett bizonyíték az átverés kapcsán az amerikai zászló. Arról van szó, hogy a légüres, atmoszféra nélküli térben, ahol teljes szélcsend volt, úgy tűnt, mintha lobogna az amerikai zászló.

A zászló össze volt tekerve egy vékony csőben, és amikor kibontották, az elektrosztatikus töltés miatt beremegett a vászon. Legalábbis ezt állították róla hivatalosan.

Igen ám, de nemrégiben valaki egy újabb bizonyítékot szúrt ki.

A különféle fényképek elemzése során valaki kiszúrta, hogy Neil Armstrong csizmatalpának mintázata nem egyezik meg a Holdon hagyott lábnyomával, amelyről a híres fotó készült.

Neil Armstrong űrruháját Phil Plait csillagász fényképezte le 2015-ben a Smithsonian Nemzeti Űrkutatási Múzeumban, ahol a relikviát őrzik. A lábnyomokról készült fotókat pedig maguk az Apollo 11 asztronautái készítették a holdfelszínen.
Nagyon sok vitát kavart az egész, és az ügy végül odáig fajult, hogy magának a NASA-nak kellett megcáfolnia a dolgot.
A helyzet azonban az, hogy most talán tényleg igazuk lehetett, legalábbis sokan ezt gondolják

Ők elmondták, hogy a lábnyom valójában nem Neil Armstrongé volt, hanem Buzz Aldriné.

Aldrin azért fotózta le a lábnyomát, hogy a kutatók tanulmányozhassák a holdfelszín szilárdságát. A lábnyom pedig tökéletesen megegyezik annak a csizmának a mintázatával, amelyet Aldrin viselt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések