A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyurcsány nagy meglepetést ígér a jövő évi választásokra!

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint az ellenzéki pártok jövő tavasszal megnyerhetik a 106 egyéni választókerület többségét.
Gyurcsány Ferenc az InfoRádiónak azt mondta: pártja elérheti akár a 15 százalékos eredményt is a választáson.

Átrendeződés zajlik az ellenzéki oldalon – mondta Gyurcsány Ferenc, aki a kormányt illetően nem sok hitelt ad a közvéleménykutatási adatoknak. Úgy véli, hogy Magyarországon hosszú előzménye van annak, hogy a legnagyobb pártot jelentősen túlmérik. „Minél inkább félni kell tőle, minél inkább uralja a közvéleményt” ez a politikai erő, ez annál inkább igaz.

A volt miniszterelnök szerint a jelenlegi kormány pártnak nincs több egyharmados támogatottságnál, szerinte a vele szemben állók jóval nagyobb táborral rendelkeznek. Úgy véli, a 106 választókerület többségét elveszítheti a jelenlegi kormány. „Abszolút optimista vagyok a választások tekintetében” – fogalmazott.

Ha kellően bölcs a Fidesz, fenntartással kezeli a közvéleménykutatások eredményeit, többször esett abba a hibába, hogy hitt a számoknak. A 2002-es választást is nagy meglepetésére veszítette el Orbán Viktor pártja, hiszen jelentősen túlmérték a támogató bázisát – emlékeztet a Demokratikus Koalíció elnöke.

A közvéleménykutatások jelenleg 10 százalékra becsülik a DK támogatottságát, Gyurcsány szerint 12-13 százalék lehet a valós adat, de a választásokig a 15 százalék is meglehet.

„Nagy meglepetést fogunk okozni ezen a választáson”– tette hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések