A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

“Drogpiac” lett a játszótér a migránsok miatt Bologna belvárosában – Egymaga harcol egy aktivista a dílerekkel – videó

A bolognai Montagnola parkban korábban gyerekek játszottak, de ma már migránsok árulják benne a drogot, időnként kétszázan is.
A napokban a Canale 5 olasz tévécsatorna “Striscia la notizia” szatírikus híradójának egyik stábját támadták meg és rabolták ki a migránsok este Bologna híres belvárosi parkjában, amelyet a 17. században létesítettek. A stáb a parkban már évek óta tartó drogeladásról készített műsort. Előbb rejtett kamerával vették fel azt, hogy hogyan ajánlják nekik a drogot a migránsok, majd a riporter előkapta a hangosbeszélőjét, hogy elzavarja őket.

Ekkor azonban az afrikai drogdílerek, akik még kalasnyikovot és pisztolyt is ajánlottak nekik korábban eladásra kokainon kívül, mintegy tizen körbevették a tévés riportert és két operatőrét, rájuk támadtak, és elvették tőlük a kamerákat, majd eltűntek a sötétben. A stáb azonnyomban értesítette a rendőrséget, akik aztán egész éjjel razziáztak a parkban több bevándorlót is letartóztatva.

A megtámadott riporter, Vittorio Brumotti, néhány nappal később egy másik olasz műsornak mondta el egy interjúban, hogy éppen a park játszóterén történt az eset, ahol gyerekek már nem igazán játszanak többé, mivel időnként 200 migráns is hemzseg a környéken drogot árusítva. Hozzáfűzte még azt is, hogy bár nagyot kockáztattak, de tovább folytatja az ilyen jellegű munkát, mivel bár ők saját maguknak keresték a veszélyt, de a többi ember akaratán kívül folyamatosan veszélynek van kitéve, hacsak beteszi a lábát a város történelmi parkjába.


Brumotti rendszeresen készít ilyen jellegű műsorokat egész Olaszországban, hogy felhívja a figyelmet a problémára, hogy a migránsok gyakorlatilag szabadon árusítják a drogot mindenfelé. A rendőrség bár próbálja megakadályozni azt, de végső soron tehetetlenek, és egyre több migráns űzi ezt a tevékenységet. Többnyire azért sikerül is neki megfutamítani a dílerkedő bevándorlókat megafonjába beszélve.

Az olasz rendőrség tehetetlenségét mutatja az ügyben Bologna polgármesterének, Virginio Merolának a fenti támadás kapcsán kiadott közleménye is, amelyben elmondja többek között azt is, hogy jól ismeri a Montagnola parkban uralkodó áldatlan állapotokat, és már össze is hívta az illetékes szerveket és szervezeteket az ottani helyzet megoldása érdekében.

Éppen itt lenne már az ideje, mivel már 2015-ös és 2016-os híradások is szólnak arról, hogy a Montangola parkban afrikai migránsok árulják a drogot, és idén szeptemberben is letartóztattak 30 dílert a “Biztonságos városközpont” program keretében Bologna belvárosában. Ez utóbbi rendőri razzia során parkban a kereső kutyákkal a leglehetetlenebb helyeken is találtak drogot a bokrok alatt az avarban vagy a szobrok fülkéiben elrejtve. Egy rendőri vezető ekkor arról is beszámolt, hogy a  migránsok nyíltan a parkban játszadozó gyerekek előtt árulják a drogot, és azt egyszerűen csak drogparknak nevezik a helyiek.

A helyzetet azonban még tovább bonyolítja az, hogy a tévéstáb megtámadása kapcsán egy olyan gambiai migránst is letartóztatott a rendőrség, aki egy menedékkérőket ellátó baloldali szövetkezetnél lakik. Ezeket gyakran olyan ‘68-asok működtetik, akiknek a drog üdvös dolog. Így a rendőrség drog elleni küzdelme gyakran komoly ellenállásba ütközik, mivel ezek a ‘68-asok Olaszországban is igen nagy befolyásra tettek szert a közéletben. Sőt mondhatnánk azt is nyugodtan, hogy a mai egész baloldali politikát nagy mértékben határozzák meg a ‘68-as eszmék, amelyeknek komoly baloldali töltése is volt.

Matteo Salvini, a jobboldali Liga párt vezetője, akinek közel 2 millió követője van a facebookon, így kommentálta az esetet egy posztjában:

“Nagyrabecsülés Brumottinak a lezüllést dokomentáló a műsoráért. Gyalázat a köztisztviselőknek, akik megtűrik ezt az ocsmányságot a városokban.”

Olaszországban nagy egymásnak ellentmondó életfelfogások feszülnek mostanában egymásnak, amelyek aztán ilyen fenti konfliktusokat teremtenek az olasz emberek mindennapi életét megmérgezve és azt gyökeresen átalakítva. Ma már pl. biztonsággal gyereke csak falakkal körülvett lakóparkokban játszatnak ott nyugodtan a nyílt társadalom falak és határok nélküli eszméjét naponta szajkózó baloldali olasz politikusok több éves politikai uralma következtében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések