A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A muszlim Uber-sofőr megölte két gyermekét, majd rágyújtotta a házat a nejére

Börtönbüntetésre ítéltek egy muszlim férfit, aki benzines ruhával fojtotta meg gyermekeit és gyújtotta fel saját lakását pénzügyi problémákra hivatkozva.
A gyilkosság egy éve történt, a bírósági eljárás azonban csak most fejeződött be. A bíróság az esküdtszék döntésére hivatkozva a mai napon bűnösnek találta a családjára támadó férfit, aki fel akarta robbantani a saját házát.

A 47 éves taxisofőr, Endris Mohammed felgyújtotta saját otthonát, miután benzines ruhával megfojtotta fiú és leánygyermekét. Ezután Uber-taxijába ülve elmenekült, és 40 mérföldet vezetett, hogy aztán autóját felgyújtva önmagával is végezzen. Ez azonban nem sikerült neki, az út mellett elhaladók észrevették a lángoló autót, és segítséget hívtak. A súlyosan összeégett férfit később letartóztatták, és bíróság elé állították.

Felesége, a 37 éves Penil a füstérzékelő zajára ébredt fel, miután a férfi lángba borította a házukat. A nő mit sem sejtve megpróbálta eloltani a lángokat, ekkor akadt rá két gyermeke holttestére. Azonban azt hitte, hogy gyermekei csak elájultak a füsttől, ezért az utcára menekítette őket. A kiérkező mentők állapították meg a halál beálltát mindkét gyermeknél.

Bírósági kihallgatásán a férfi azt állította, hogy azért ölte meg két gyermekét, mert nem volt pénze, és mivel öngyilkosságra készült, nem akarta, hogy gyermekei apa nélkül nőjenek fel. A férfi megvádolta feleségét, hogy rossz pénzügyi helyzetük miatt nyomást gyakorolt rá, és érzelmileg zsarolta őt.

Órákkal azelőtt, hogy kegyetlenül meggyilkolta gyermekeit, és felgyújtotta volna a házat, Mohammmed még fiával xboxozott a délutáni pihenőidőben.

Az eset tavaly október 28-án történt, bírósági ítélet azonban még csak most született.

Mohammed tagadta a gyilkosság és a gyilkossági kísérlet vádját a birminghami Crown Court bíróság előtt. Az esküdtszék a mai nap folyamán hirdetett ítéletet, a bíróság elítélte a férfit.

Bírósági meghallgatása során kiderült, hogy a férfi 2006-ban menedékkérőként érkezett Etiópiából az Egyesült Királyságba. A tárgyalások során folyamatosan rossz anyagi körülményeire hivatkozott, ugyanis sokallta azt a 250 fontot, amit havonta a munkára használt gépjármű bérlésére költött.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések