A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Hágai bíróság védi a muszlim tömeggyilkosokat – A kettős mérce kergette öngyilkosságba a boszniai tábornokot

A médiák egybehangzó jelentése szerint elhunyt Slobodan Praljak volt boszniai horvát tábornok, aki mérget vett be szerdán a fellebbviteli tárgyalás ítélethirdetésekor, a hágai Nemzetközi Törvényszék tárgyalótermében.
Slobodan Praljak felállt, majd azt kiáltotta, hogy ő nem háborús bűnös. Ezután a szájához emelte a kezét, a fejét hátrahajtotta, és lenyelt valamit. Orvost hívtak hozzá, majd kórházba vitték, de életét már nem tudták megmenteni.

Slobodan Praljak végzettségei sorrendben: villamosmérnök, bölcsész- és társadalomtudományi kar filozófia és szociológia kar, Zágrábi drámai és művészeti akadémia.

Háborúban – a kérdéses időpontban – a beosztása: 1993. július 24-től 1993. szeptember 8-ig Praljak volt a Horvát Védelmi Tanács személyi állományának vezetője.

A vád szerint ő rendelte el a Mostari Öreg híd felrobbantását, mellyel “aránytalanul nagy kárt okozott a muszlim polgári lakosságnak”. Ezért és más (pontosabban: mások által elkövetett) állítólagos háborús bűntettekért 20 év börtönre ítélték, amit hiába fellebbezett meg!

A beosztása alapján szerintünk Praljak nem lehetett, és nem is volt közvetlen katonai parancsnok, de mivel “aránytalanul nagy kárt okozott a muszlim polgári lakosságnak” – feltehetően arab követelésre – valakit el kellett ítélni!

De, Sefer Halilović iszlám hitű bosnyák tábornokot – a Neretva művelet ’93 parancsnokát – a horvát származású civil lakosság ellen elkövetett bűntettekért “cserébe” – felmentették a vádak alól! Pedig ő a bosnyák hadművelet legfőbb vezetője volt.

Ha van Európában egy biztonságos hely, akkor pillanatnyilag az a Hágai Nemzetközi Törvényszék épülete! A muszlim terroristák azt nem fogják megtámadni, amíg ott ilyen – nekik kedvező – ítéletek születnek!

Madarász László

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések