A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Üzent Juncker a nemzeti konzultációval kapcsolatban

Kiemelten kezeli a magyar nemzeti konzultációt a “Soros-tervröl” az Európai Bizottság. Az atv.hu-nak Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő azt mondta: ma megkapta Juncker válaszlevelét, a Bizottság elnöke Frans Timmermanns alelnökre szignálta az ügy vizsgálatát.
Már válaszolt is ma Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke Ujhelyi Istvánnak, és azt írta: regisztrálták az MSZP európai parlamenti képviselőjének a levelét és kérését. A politikus az atv.hu-nak elmondta: az Európai Bizottság elnöke válaszlevelében azt közölte, hogy a magyar konzultáció ügyét “kiemelten kezelik” és az ügyben Frans Timmermansra, az Európai Bizottság alelnökre bízta a magyar nemzeti konzultációval kapcsolatos részletek vizsgálatát.
A hivatalos választ Timmermans a napokba megküldi az MSZP EP-képviselőjének.

A szocialista Ujhelyi István írásban kérdezett rá Jean-Claude Juncker bizottsági elnöknél, az Orbán-kormány által veszélyesnek ítélt, és Soros Györgynek tulajdonított tervre – amiről a kormány közel 1 milliárdért nemzeti konzultációt indít.

Ujhelyi István arra vár választ, hogy igaza-e az, hogy a bizottság felső határ nélküli kötelező kvótamechanizmust akar a tagállamokra kényszeríteni; minden migráns 9 millió forintot kap majd fejenként; minden évben egymillió migráns befogadását akarják, illetve, hogy létre akarnak hozni egy európai bevándorlási ügynökséget, ami elvenné a tagállamok jogosultságát a bevándorlási ügyekben – írta a 444.hu, és emlékeztetett: Brüsszel az ’Állítsuk meg Brüsszelt!’ kampány állításait is cáfolta.
Ha az Európai Bizottság nemmel válaszol, egyértelművé válik, hogy nincs “Soros-terv”, amit a bizottság, Brüsszel végrehajtana – mondták az atv.hu-nak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések