A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szörnyű tragédia: Mi okozta a 14 éves modell halálát? Ki a felelős?

Halálra dolgozta magát egy 14 éves modell.
A fiatal lány nem mert segítséget kérni, mert olyan szinte rabszolgaként dolgoztatták.

A 14 éves orosz Vlada Dyuba elájult és kómába esett, mielőtt a kifutóra léphetett volna Sanghajban. A lány egy három hónapos megbízatás közben merült ki Kínában annyira, hogy végül életét vesztette. Egy kimerítő, 12 órás show után derült ki, hogy agyhártyagyulladásban szenved, két nappal később pedig a kórházban életét vesztette betegsége és a kimerültség miatt. A lány sajtóértesülések szerint nem mert segítséget kérni, mert “rabszolga szerződése” volt, pedig maximum 3 órát dolgozhatott volna egy héten.

A kamasz édesanyja elmondta, hogy a lány felhívta őt azzal, hogy nagyon fáradt és csak aludni szeretne. A modell ezután lázasodott be. Az anyja könyörgött, hogy  menjen kórházba, és vízumot is akart szerezni, hogy a lánnyal lehessen, de már többet nem láthatta.

A Perm modellügynökség vezetője, Elvira Zaitseva azt mondta, hogy senki sem számított arra, hogy tragédia következik be. A lány utazását szervező cég elismerte, hogy nem ellenőrizték, van-e megfelelő egészségbiztosítás a szerződésben. Pavel Mikov, a Kreml emberi jogi ombudsmanja vizsgálatot indított az ügyben – írja a Metro.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések