A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ma 70 éves a magyar foci egyik utolsó nagy legendája, Fazekas László

Olimpiai arany, kilenc bajnoki cím, kilencvenkétszeres válogatott fellépés. Ma ünnepli születésnapját Fazekas László, az Újpest és a magyar válogatott volt focistája.
Tizenöt éven át volt válogatott, két világbajnokságon is szerepelt, az Újpest csatársorának meghatározó tagja volt. Az NSO-nak adott interjújában elmondja, az hiányzik leginkább életéből, hogy nem volt soha csapatkapitány.

Különös kapcsolat van közte és a belgák között. Az 1982-es világbajnokságon őt tarolta le a belgák kapusa, Pfaff, akit nem állítottak ki, így 1-1-es végeredménnyel Belgium jutott tovább a legjobb tizenkettőbe. Fazekas a pályafutását Belgiumban fejezte be, mai napig ott él. Hiába szerzett edzői papírokat, a magyar focivilágnak nem kellett, mindössze egyszer lehetett pályaedző a válogatott mellett.

Délután 5 órától az Újpesti Polgári Centrumban lesz az Árpád úton a ma 70 éves Fazekas László olimpiai bajnok labdarúgó köszöntése.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések