A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kaotikus jelenetek: rekonstruálták Kim Dzsongnam reptéri meggyilkolását

Kaotikus, háromórás „körutat” tettek a Kuala Lumpur-i nemzetközi reptéren Kim Dzsongnam feltételezett gyilkosai. A nők a mai napig azt állítják, hogy ők csak egy ártatlan tréfa keretében kenték be az észak-koreai diktátor féltestvérének az arcát, amiről utólag kiderült, hogy idegméreg volt. A reptéri szembesítés megszokott módszer a malajziai bűnügyek vizsgálatánál, de a keddi sétánál több száz símaszkos rendőrt állítottak a golyóálló mellényt viselő gyanúsítottak köré.

Bilincsben, golyóálló mellényben vitték körbe Kuala Lumpur nemzetközi repülőterén a maláj rendőrök azt a két nőt, akiket Kim Dzsongnam, az észak-koreai diktátor féltestvérének meggyilkolásával vádolnak. A 25 éves indonéz Siti Aisyah és a 28 éves vietnami Doan Thi Huong több száz fekete maszkos rendőr kíséretében járta körbe a repteret, akik megpróbálták visszatartani az újságírók hadát.

A reptéri „látogatás” közben Doan rosszul lett, Siti Aisyah pedig sírva fakadt. Mindkettejüket tolószékekbe ültették, ügyvédjeik szerint védenceiket nagyon megerőltette a mellény viselete: „Golyóálló mellényt kellett viselniük, ebben kellett sétálniuk három órán keresztül. Mindketten nagyon elfáradtak” 0150 mondta Aisyah ügyvédje.

A reptéri vizitet azért szervezték, hogy a két nő tárgyalásán részt vevő bírók, ügyészek és védőügyvédek jobban megérthessék a február 13-i gyilkosság körülményeit. „Mivel a térfigyelő kamerás felvételeket különböző kamerákkal, különböző helyekről vették fel, nem kaptunk teljes képet a gyilkosság részleteiről” – emelte ki az ügyvéd.

A nők rosszulléte után az újságírók megrohamozták őket, mindenki képet akart készíteni a magukat ártatlannak valló gyanúsítottakról. A forgalmas terminált a gyilkosság rekonstruálásának idejére sem zárták le, így a fegyverekkel felszerelkezett, körülbelül kétszáz rendőr és az újságírók hada kaotikus jeleneteket eredményezett.

Kim Dzsongnam, az észak-koreai diktátor Kim Dzsongun féltestvére, 2016. február 13-án merénylet áldozata lett Kuala Lumpur nemzetközi repülőterén, a merényletet feltételezhetően az észak-koreai vezetés rendelt el. Egy vietnami és egy indonéz nő valamilyen mérgező anyagot kent a diktátor féltestvérének az arcára, Kim nem sokkal később rosszul lett és meghalt. Mindkét nőt őrizetbe vették, az esemény következtében Malajzia és Észak-Korea között példátlan módon megromlottak a kapcsolatok, miközben a maláj kormány az esetet elsősorban saját belpolitikai céljaira kívánja felhasználni.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések