A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ettől a feministák sokkot fognak kapni: a férfiak figyelemfelkeltő mozgalmat indítottak

Nagyszabású, az egész Kárpát-medence területére kiterjedő akció indult, hogy felhívják a figyelmet  a férfiak családi és társadalmi felelősségvállalásának, értékközpontú példamutatásának fontosságára. A Férfi Felelősség Fáját elsőként Szentendrén ültették el hétfőn délelőtt, a Czóbel parkban.
Facsemeték ültetésével hívják fel a figyelmet arra, hogy a családközpontú, jövő-orientált, a fiatalabb generációk számára mintaértékű férfiakra nagyobb szükség van, mint valaha. A Kárpát-medence egészére kiterjedő akciót a Férfiak Klubja hívta életre, a rendezvénysorozat első állomásán, Szentendrén hétfőn ültették el a diófacsemetét, a város polgármestere, Verseghi-Nagy Miklós és a Szentendre Barátai Körének vezetője, Benes Edvárd segítségével. 

A jövő otthon épül” – hangsúlyozta Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója a kampány nyitórendezvényén. Kiemelte: az elmúlt évszázad olyan társadalmi változásokat hozott, ami által a férfiak szinte észrevétlenül a munkahelyükre szorultak vissza, és alábecsülik a családban betöltött szerepük fontosságát, holott stratégiai fontosságú részt venni a gyerekek nevelésében, az erkölcsi alapok megújításában.

A legfontosabb amit örökíteni tudunk a gyerekeinknek, az a férfi – nő együttműködés, ezt viszont meg kell tudni mutatni. A családképesség záloga ez. Az erkölcsi alapokban való férfias jelenlét, a minőségi idő eltöltése nagyon fontos, azonban mi, férfiak hajlamosak vagyunk olykor elfelejteni, hogy a jövő társadalmát nem csak a munkahelyünkön, hanem elsősorban az otthonunkban, a példamutatásunkkal, az értékeink átadásával, a nőkkel való szövetségünk folyamatos erősítésével építjük. Azt gondolom, a mai hazai társadalom egyik legsúlyosabb problémája a családok szétesése, a válások számának aggasztó növekedése, melyért a férfiak és a nők egyaránt felelősek.”

Az elültetett fa előtt tábla hívja fel a figyelmet arra, hogy a férfi “érték, minta, példa”

A Férfiak Klubja, – közel húszezer fős Női Támogatói Köre segítségével – 2013 óta számtalan olyan kezdeményezést valósított meg, mely a fenti tendenciák visszaszorítását célozta. Bedő Imre kiemelte, hisznek abban, hogy  igenis van lehetőségünk egy, a férfiak és a nők belső értékein nyugvó, egészségesebb családmodellt támogató jövőre igent mondani.”

A Férfi Felelősség Fája projekthez elsőként Szentendre csatlakozott, hogy felhívja a figyelmet a férfiak családi és társadalmi felelősségvállalásának fontosságára. A város polgármestere szerint ugyanis nagyon fontos a családok támogatása és az erkölcsi alapok helyreállítása, továbbá a férfi és nő szövetségének megerősítése, amivel elérhetővé válik a társadalmi változás. Verseghi-Nagy Miklós kiemelte, hogy hangsúlyossá kell tenni az emberi együttműködés társadalom-formáló értékeinek továbbadását, ami az egészséges közösség újrateremtését és az elkövetkező generációk élhetőbb életének megalapozását jelenti.

A Férfiak Klubja mára – közel húszezer fős Női Támogatói Köre segítségével – társadalmi méretben mutatja fel ezt a jövőépítő értékrendet. A szervezet 16.000 ember bevonásával komoly társadalmi kutatásokat végzett, Facebook követőinek száma jelenleg meghaladja a 130.000-et. Az utóbbi év sikerei között könyvelheti el, hogy minden születendő gyermek apjához eljuttatja apákat motiváló, a férfiakat az apává válásban támogató kiadványát (90.000 példány), illetve hogy országszerte és a határon túl is cselekvő Apa-Fia Köröket, Férfiak Klubja csoportokat, Apa-Fia Táborokat működtet. Alapítója, Bedő Imre közgazdász, a Férfienergia című sikerkönyv szerzője.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések