A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Amikor már azt hinnénk nincs lejjebb: nem játszották le a himnuszt az izraeli cselgáncsbajnoknak

Se himnuszt, se zászlót nem kapott a bajnok, de nem jött zavarba.
Úgy tűnik, hogy a zsidó-muszlim ellentétet továbbra sem sikerült száműzni a sport világából. Az Abu-Dzabiban (Egyesült Arab Emírségek) rendezett cselgáncs Grand Slam verseny első napján az izraeli, Tal Flicker győzött a férfiak 66 kilogrammos mezőnyében.

Mint minden sportesemény végén, ahol van díjátadó ünnepség, itt is annak kellett volna következnie, hogy az eredményhirdetés után, lejátsszák a győztes nemzeti himnuszát, miközben felvonják a győztes nemzetének lobogóját is. Itt azonban ehelyette elhangzott a nemzetközi szövetség himnusza, illetve a szervezet zászlóját húzták a magasba. A többi dobogós helyezett lobogójával nem volt gond.

Büszke izraeli vagyok. A himnusz, amit lejátszottak, az nekem csak háttérzaj volt, magamban énekeltem az igazit – mondta a történtek kapcsán a 25 éves Tal Flicker.

A nemzetközi szövetség vezetője, Marius Vizer azonnal levelet írt a szervezőknek, amiben felháborodását fejezte ki, az izraeli sportminiszter pedig a helyszínre utazott, hogy számonkérje az illetékeseket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések