A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így bukott el a bevándoláspárti baloldal a norvég választásokon. Érdemes figyelni az arcokat az eredmény kihirdetésekor. Videó!

A bátor, viking hajósok hazájának számító ötmilliós Norvégiában a hétvégén parlamenti választásokat tartottak, ahol a jobbközép és a konzervatív pártok szerezték meg a többséget.
A Norvégiában konzervatívnak számító Höyre pártot vezető Erna Solberg győzelme már a választások előtt egyértelmű volt. Kampányát adócsökkentésre, vállalkozásfejlesztésre, óvatosabb migránspolitikára és nyerészkedőbb külpolitikára építette.

A jobboldali pártok összesen 88 helyet tudtak megszerezni, ezzel szemben a baloldal, aki adóemelést kívánt végrehajtani a migránsok igényeinek a kielégítése érdekében (amelyet norvég píszí nyelven a közszolgáltatások költségének a fedezéseként írnak körül) 81 fővel képviselteti magát a norvég parlamentben, a Stortingban.


A balosok természetesen a győzelemre hajtottak, de a norvég választási törvénynek és a nagykoalíciós hajlandóságnak köszönhetően csak ellenzékből tudják a migrációt és a permanens forradalmat tovább támogatni.

Az norvég ifjú balosokra győzelmi indulók helyett lebőgés várt.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések