A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A norvég integrációs miniszternő először találkozott igazi muszlim migránssal. Nem úgy sült el ahogy várta!

Nem túl szerencsésen indult az egyik norvég tv-csatorna vitaműsora, ahol az egyik legradikálisabb helyi szunnita vallási vezetőt hozták össze a bevándorlást és a migránsokat támogató Norvégia migrációügyi miniszternőjével. A stúdióban történtek alapján az állapítható meg, hogy Norvégiában a muszlim bevándorlók fogják a saját kultúrájukba integrálni az őslakos európai és keresztény lakosságot.
Fahad Qureshi, az egyik legellentmondásosabb tevékenységű norvégiai szélsőséges iszlám szervezet alapítója és vezetője, azért volt vendége a norvég VGTVcsatornának, hogy egy vitaműsorban Norvégia migrációs és integrációs miniszterével, Sylvi Listhaug asszonnyal találkozzon.

Azonban a beszélgetés meglehetősen rosszul indult, mivel a norvég szunnita muzulmán szervezet vezetője nem volt hajlandó kezet fogni a miniszter asszonnyal a televíziós műsor elején.

Fahad Qureshi nem az a fajta bevándorló, aki kezet fogna egy nővel. Ennek ellenére a norvég integrációügyi miniszternő hajlandó volt belekezdeni a stúdióbeszélgetésbe.
Úgy látszik, hogy a norvég politikusnőt nem zavarta, hogy a Norvégia-szerte iszlamista csoportokat működtető Qureshi úr messzemenően nem ért egyet a nők egyenjogúságának európai gondolatával.

Nem a norvég Progress párt vezetője, Sylvi Listhaug volt az első nő, akit a szunnita muzulmán vallási vezető lekezelő bánásmódban részesített. Közismert tény, hogy iszlamista szervezetének nyilvános rendezvényein a nők csak a férfiaktól elkülönítve vehetnek részt.

Qureshi és szélsőséges szunnita iszlamista mozgalma, az Iszlám Hálózat egyébként Norvégiában és más európai országokban is sok esetben felháborodást, de minimum vitákat szított.
A szervezet elsősorban a diákokat célozza meg annak érdekében, hogy a köreikben az iszlámot népszerűsítse, illetve hogy úgymond  megoldja a “félreértéseket”.

Az Iszlám Hálózat vezetője – egyik hírhedtté vált korábbi botránya alkalmával – teátrálisan széttépte a francia Charlie Hebdo című magazin egy példányát. Qureshi ezt azért tette a lap szerkesztőségét ért gyilkos terrortámadás után, mert bár ő elítéli a támadást, de ugyanakkor úgy véli, hogy az újságírók megsértették Mohamed prófétát azzal, hogy kigúnyolták.

Qureshi szélsőséges nézeteivel kapcsolatosan érdekes ismeretekre tehet szert az, aki megtekinti az iszlámról szóló videóanyagait, amelyekben például többek között amellett érvel (Norvégiában), hogy a házasságtörést elkövető nők megkövezés útján való megölése helyénvaló és követendő vallási előírás.


Nem csak Norvégiában okoz gondot, hogy az iszlámhívő bevándorlók nem akarnak – a kézfogás által szimbolizált – európai civilizációba integrálódni.Svájcban a bázeli kanton hatóságai bírságot róttak ki azoknak a muzulmán tanulóknak a szüleire, akik vallási okokból megtagadták a kézfogást a női pedagógusokkal. A bírság kiszabását a következőkkel indokolták: “a közérdek a férfiak és nők közötti egyenlősége és a külföldiek beilleszkedése szempontjából jelentősen meghaladja a diákok lelkiismereti szabadságát (vallásszabadság)”.
Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések