A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb megrázó részletek: magát okolta a baleset miatt Burkus Vanessza párja

A bulgáriai balesetben kómába esett Burkus Vanessza lehet, hogy sosem épül fel teljesen. Édesapja elmesélte, hogyan élte meg a családjuk a lánya tragédiáját - írja a Blikk.
Burkus Sándor a Ripostnak nyilatkozott lánya állapotáról. Elmondta, hogy a csütörtöki hazaszállítása után az orvosok teljes kivizsgálást végeztek a lányán, és megállapították, hogy Vanessza nemcsak a balesetben szerzett sérüléseitől szenved. Baktériumfertőzést kapott, ráadásul a lemerevedett lábfejét sem kezelték a bolgár kórházban. Burkus szerint még a szegedi orvosok sem értik, miért nem kezdték el kezelni ott a lányát, miért csak az életben tartásával foglalkoztak.

„Jelen pillanatban a kislányom lázas, tüdőgyulladást kapott egy baktériumfertőzéstől. Most az a legfontosabb, hogy ezt a baktériumot kiirtsák a szervezetéből, különben műteni sem lehet, akkor sem, ha szükséges” – mondta a lapnak az apa.

Még nem biztos, hogy Vanesszát műteni kell. ”Most húzatják a nyakcsigolyáját. Három ponton rögzítettek egy keretet a fejére, miután levették a nyakmerevítőt, és azzal húzzák szét a csigolyákat” – magyarázta az elkeseredett apa hozzátéve, hogy hétfőn derül ki, kell-e műteni a lányát. Bizakodásra ad okot, hogy mindkét végtagja és a pupillái is reagálnak.

Burkus Sándor megosztotta egyik legnagyobb félelmét is, ami szerint az is elképzelhető, hogy Vanessza szellemileg fogyatékos lesz.

„Agyi ödémája van. Elképzelhető, hogy sérült a memóriaközpontja, és nem fogja tudni, hogy ki ő, nem ismer meg bennünket.” – magyarázta az apa, akinek az orvosok legalább két évet jósoltak a gyermeke felépülésére.

Vanessza balesete sokkolta a családot

Barátja a lány számáról hívta föl az édesanyát. Burkus Sándor látta, ahogy az egyik pillanatról a másikra a felesége az ágyra zuhan, az arca eltorzul és nem tud megszólalni. Akkor kikapta a kezéből a telefont, amiben a lánya barátja, Martin sokkos állapotban és bűntudattal telve elmondta, hogy baleset történt, Vanessza nagyon rossz állapotban van és elszállították valamelyik kórházba. „Amikor letettem a telefont, üvöltve ütöttem a fejem a falba. Vanessza kisöccse pedig sírva bebújt az ágy alá.” – mesélte a férfi.

A szülők azonnal Bulgáriába indultak. Mára felélték minden spórolt pénzüket, amit a gyerekek továbbtanulására tettek félre. Hazajönni is egy ismerősük segítségével tudtak. „Megható volt, hogy egy kamionos is rám írt: ha kell, hazahoznak. Jó érzés volt megtapasztalni a honfitársaim önzetlenségét, a segítőkészséget.”

Martin még mindig Bulgáriában van, akit nagyon megviselt a barátnője tragédiája. Amikor a repülő felszállt Vanesszával „zokogott, mint egy kisgyerek” – mondta az édesapa. A fiú a tervei szerint otthagyja az egyetemet és Szegedre költözik, hogy a lány mellett lehessen. Azonban mivel lányuk nem biztos, hogy felépül, nem várják el a barátjától, hogy az ő élete is tönkre menjen.

Vanessza tavaly érettségizett. Lehetősége lett volna arra, hogy egy év alatt megszerezze a vám- és pénzügyőr szakmát. Legfőbb álma pedig az volt, hogy óvodapedagógus váljon belőle.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések