A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Theresa May brit miniszterelnök a terrorizmust támogatja

Theresa May brit miniszterelnök elutasította a 9/11-es terrortámadások túlélőinek azt a fellebbezését, hogy hozza nyilvánosságra azt a jelentést, amely taglalja Szaúd-Arábia szerepét a nagy-britanniai iszlám terrorizmus finanszírozásában.
Júliusban a kormány bejelentette, hogy a belügyminisztérium jelentését nemzetbiztonsági okokból nem hozzák nyilvánosságra és azért sem, mert abban rengeteg személyes adatok vannak.

A fél évvel ezelőtt elkészült jelentés jegelése széleskörű elítélést váltott ki azzal a váddal mellékelve, hogy a kormány megpróbálja elfedni azt, hogy Szaúd-Arábia miként finanszíroz terrorszervezeteket az Egyesült Királyságban.

Most pedig a 9/11-es túlélők csoportja írt alá egy nyílt levelet, amelyben sürgetik a jelentés közzétételére.

A 15 túlélő által aláírt levélben olvasható, hogy „Az Egyesült Királyságnak most egyedülálló történelmi lehetősége van arra, hogy állítsa meg a vahabizmus által inspirált terroristák gyilkosságait azzal, hogy nyilvánosságra hozza a brit kormány jelentését a terrorizmusnak az országban történő finanszírozásáról, amely – médiajelentések szerint – Szaúd-Arábiát helyezi a bűnösség középpontjába.”

A levél szerint „Minél hosszabb ideig tartják titokban Szaúd-Arábia bűnrészességét, annál hosszabb ideig fog folytatódni a terrorizmus”.

A kormány visszautasította kérésüket.

Brett Eagleson, akinek John fia a Déli Torony 17-ik emeletén halt meg 9/11-én, elmondta, hogy a brit kormány ezzel „saját állampolgárai biztonságát a Szaúd-Arábiával fenntartott haveri viszony mögé helyezi…ami szégyenteljes nap a demokrácia számára”.

Mint ismeretes, Nagy-Britannia továbbra is olyan fegyvereket szállít Szaúd-Arábiának, amelyekkel a királyság jemeni polgárok ezreit öli meg.

Forrás: lovasistvan.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések