A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nemi erőszak a mozgólépcsőn: sokkos állapotban a bécsi közvélemény

Bécs ma­gya­rok által is frek­ven­tált és leg­for­gal­ma­sabb ut­cá­já­nak, a Ma­ria­hil­fer St­ras­senak az egyik met­ró­alul­já­ró­já­ban bor­zal­mas bűn­cse­lek­mény tör­tént hét­főn este. Egy is­me­ret­len a moz­gó­lép­csőn tá­madt egy 24 éves nőre, akit még a hely­szí­nen meg is erő­sza­kolt. Az el­kö­ve­tőt nagy erők­kel ke­re­sik.
A fiatal nő hétfőn este 10 óra körül a bécsi 3-as metróból kiszállva a mozgólépcsőn haladt a felszín felé, amikor egy ismeretlen hátulról megtámadta. A 24 éves áldozat később a rendőrségen azt mondta, nem hallotta, hogy közeledik felé valaki hátulról, mert zenét hallgatott – írja a kurier.at.

A támadó először a nő szoknyája alá nyúlt be, ezután a földre lökte áldozatát, majd egy bottal próbálta megbecsteleníteni.

A nőnek azonban sikerült védekeznie, így az elkövető nem járt teljes „sikerrel”. A földön kapálózó nő hangos sikításba kezdett, amire az egyik járókelő felfigyelt. Amire azonban odaérhetett volna, a támadó eltűnt – számolt be a nő vallomásának a részleteiről Thomas Keiblinger, a helyi rendőrség szóvivője.

A hatóságok munkáját több részlet is nehezíti. Egyrészt azért, mert a fiatal nő nem egyből a rendőrséghez fordult segítségért, hanem előbb haza ment lezuhanyozni. Ezután ment csak feljelentést tenni, ám még ekkor is sokkos állapotban volt, így viszont használható személyleírást sem tudott adni a támadóról. Másrészről – bár ez egyelőre a legnagyobb rejtély – a forgalmas környéken senkinek nem tűnt fel a konkrét támadás, így olyan szemtanúkat sem tudtak eddig kihallgatni, akik az elkövető nyomára tudtak volna vezetni.

A hatóságok lefoglalták a metróaluljáró összes biztonsági kamerafelvételét.

Ezeket most annak reményében vizsgálják, hogy be tudják azonosítani a szexuális bűncselekmény elkövetőjét. A szóvivő hozzátette: nem kizárt, hogy a támadó már korábban kinézte magának az áldozatát, és hosszú ideje követte, várva a megfelelő alkalomra.

Lapzártánkkor jelentkezett a bécsi rendőrőrsön az a férfi, aki a nő segítségére sietett hétfő este. Egyelőre azonban nem lehet tudni, hogy sikerült-e használható információkat kapni a kihallgatásakor.

Forrás: ripost.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések