A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szomorúak a bűnbánó terroristák: nem kapnak munkát

Hiába szeretnének visszatérni a jó útra, beilleszkedni a társadalomba, a hazatérő terroristák úgy érzik, nem támogatják őket ebben.
Egyre több, az Iszlám Állam soraiban megfordult egykori terrorista panaszkodik európai hazatérése után arra, hogy nem tudnak visszailleszkedni a társadalomba. A szélsőséges iszlamizmusból kiábrándult harcosok szerint az a legnagyobb baj, hogy senki nem akarja alkalmazni őket. A svéd napilap, az Expressen több visszatérő terroristával is interjút készített, és mind arról meséltek, hogy hiába próbálják elfelejteni életük legnagyobb hibáját, a munkahelyek ezt nem támogatják – írja a New York Post.

„Több állásra is jelentkeztem, de egyiket sem kapom meg, mert a képemet a hatóságok mindenhol közzétették” – mondta a 27 éves, Walad Yousef álnevű fiatal, aki nemrég tért vissza Svédországba. Az utóbbi időkben ezt közel 150-en tették meg.

Yousef szerint a legtöbb munkaadó attól tart, hogy a visszatérők nem dolgoznának rendesen, félelmet és ellenérzést keltenének, agresszívan viselkednének. Sokan ezért inkább hazudnak a múltjukról, például azt, hogy önkéntesként voltak a Közel-Keleten, ahol a civileket segítették, és sosem csatlakoztak az Iszlám Államhoz.

Svédországból is több százan utaztak Szíriába, hogy csatlakozzanak a terrorszervezethez, a hatóságok szerint vagy százan még mindig ott harcolnak – őket tartják a hatóságok a legveszélyesebbnek. De a hazatérőkben sem bíznak, főleg mióta Svédországot is érte terrortámadás.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések