A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szíria - Újabb neveket vett fel szíriai szankciós listájára az Európai Unió

Újabb 16 személy nevét vette fel az Európai Unió a szíriai polgárháborúval kapcsolatos szankciós listájára, mivel szerepük volt abban, hogy vegyi fegyvereket vetettek be a polgári lakossággal szemben a közel-keleti országban - közölte hétfőn a tagállami kormányokat tömörítő tanács sajtószolgálata.

A külügyminiszteri tanács hétfői határozatával nyolc magas rangú szíriai katonai vezető és nyolc tudós került fel a listára, és ezáltal 255-re emelkedett azoknak a természetes személyeknek a száma, akik ellen beutazási tilalmat és vagyonbefagyasztást rendelt el az Európai Unió a civil lakosság erőszakos elnyomása miatt, illetve azért, mert a rezsim kedvezményezettjei vagy támogatói. Emellett büntetőintézkedések vannak érvényben 69 jogi személy ellen is.

Az EU nemrég hosszabbította meg egy évvel a szíriai szankciók hatályát. A döntés értelmében 2018. június 1-jéig hatályban marad az olajembargó, valamint bizonyos befektetésfajták tilalma. A szankciók exportkorlátozásokat is magukban foglalnak.

Az Európai Unió 2014 decemberében elfogadott elvi döntése értelmében a szankciós rendszert mindaddig fenntartják a szíriai kormányzattal szemben, amíg nem hagy fel a polgári lakosság elleni erőszakkal.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések