A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Románia átlépett egy határt, Putyinnal szórakozni nem játék!

Nem engedték be a miniszterelnök-helyettes gépét a román légtérbe, amire jött is egyből válasz.
Oroszország pénteken megkereste Viorel Cojocaru ügyvivő román nagykövetet, akinél határozottan tiltakoztak, amiért Bukarest nem engedte be légterébe azt a Moszkva-Chisinau útvonalon közlekedő repülőgépet, amelyen Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes utazott.

Bukarest a cselekedeteivel veszélybe sodorta a járattal repülő több mint 160 ember biztonságát” – hangsúlyozta az orosz külügyi tárca, mely kiemelte, hogy szerintük az incidenst szándékos provokáció, amely komoly károkat okoz a kétoldalú kapcsolatoknak.

Az oroszok azt kérik, hogy a román vezetés indítson részletes vizsgálatot, illetve adjon magyarázatot a történtekre. Az ügyben megszólaló Grigorij Karaszin orosz külügyminiszter-helyettes elmondta, hogy Bukarest intézkedése a nemzetközi huliganizmus határát súroló cselekedet volt.

Dmitrij Rogozin a Chisinauból Transznisztriába, Moldova orosz többségű szakadár Dnyeszteren-túli területére utazott volna tovább. A politikus hivatalos volt az orosz békefenntartók ottani beavatkozásának 25. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésére.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések