A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Riasztás! Durva idő jön a hétvégén! Programokat is be kellett tiltani!

Figyelem! Olyan durva idő jön, hogy betiltották a hétvége legnagyobb versenyét!
A főszervező Budapest Sportiroda (BSI) tájékoztatása szerint egy héttel elhalasztják a szombatra kiírt 35. Balaton-átúszást.”

Az OMSZ siófoki obszervatórium előrejelzése alapján a Balatoni Vízirendészet parancsnokának egyetértésével aszervezőbizottság döntése szerint a 35. Lidl Balaton-átúszást ezen a hétvégén nem rendezzük meg” – olvasható a közlemény az esemény honlapján. Az átúszás tervezett új időpontja: július 8. Az OMSZ előrejelzése szerint szombatra eső és a mainál sokkal alacsonyabb, mindössze 22-24 fok körüli idő várható, ezt megelőzően pedig péntektől viharos szél fújhat a térségben.

Előrejelzés szombatra:

Reggeltől nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre több helyen kisüt a nap. Kezdetben még többfelé, majd inkább csak keleten valószínű eső, zápor, délután pedig nyugaton alakulhat ki néhol zápor, egy-egy zivatar. A nyugatias szél megerősödik. Zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. . A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között valószínű, de északkeleten ennél kissé hűvösebb is lehet.
ZIVATAR: Heves zivatar kialakulása nem valószínű. A nyugatról kelet felé (lassan) vonuló fronton, illetve előtte a kiterjedt csapadékmező intenzívebb gócaiban bárhol lehet dörgés, villámlás. Szombaton elsősorban északnyugaton alakulhat ki egy-egy zivatar.

ALFÖLDÖN IS MEGSZŰNŐ HŐSÉG: 25 fokot meghaladó napi középhőmérséklet már csak ma valószínű az Alföldön.

JELENTŐS/NAGY MENNYISÉGŰ ESŐ/ZÁPOR: Szombat délelőttig délnyugat-északkelet tengely mentén több helyen lesz jelentős eső (> 10-15 mm), sőt lokálisan, – illetve főként Borsodban akár területi átlagban is -, 20 mm fölötti mennyiség hullhat.

Forrás: palyazatfigyelo.info

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések