A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendkívüli közlemény! Mindenkit érintő változások lépnek életbe július 1-től!

Nagyon sok jogszabály változik 2017. július elsejével! Nagyot változik a mindennapi életünk szombattól!
1. Változás jön az utakon!

Július első szombatján életbe lép a nehéz tehergépjárművek meghosszabbított forgalomkorlátozása, a nyári kamionstop szombaton este 22 óra helyett már szombat délután 15 órakor elkezdődik!

2. Ellenőrzéssorozat indul a családi házaknál, kertes házaknál, nyaralóknál.

A parlagfű jelenlétté ellenőrzik, akinél ilyet találnak, azok jelentős bírságra számíthatnak! A bírság mértéke 15 ezer forinttól, akár 5 millió forintig is terjedhet! Érdemes az irtást minél előbb elvégezni, mert nagy baj lehet belőle!Minden évben egyébként június 30-ig kell elvégezni a parlagfű mentesítést!

3. Változás jön a kormányablakoknál történő ügyintézésben 

Tizenkét kormányablakban lehet adóügyeket intézni július 1-jétől, 2018 végéig összesen kilencvenegy kormányablakban nyílik adóügyi ügyfélszolgálat országszerte

4. Változás a víznél, áramnál, gáznál >> mostantól milliókat lehet megspórolni!

Ingyenessé válnak a közműcsatlakozások július 1-jétől a családoknak, valamint a kis- és középvállalkozásoknak (kkv), és e körnek mérsékli vagy teljesen díjmentessé teszi a kormány a kapcsolódó eljárási díjakat, miközben csökkennek az ügyintézési határidők is.

5. Július 1-től megszűnik a száma, inaktiválódik a sim kártyája annak aki nem végezte el az adategyeztetést!

Persze azért ennyire nem fekete és nem fehér a történet, hiszen a Telekom és a Telenor már bejelentette, hogy minden érintettnek, aki nem végezte el az adategyeztetést küldenek egy egyedi kódot sms-ben amellyel új szerződést tud kötni július 5-től és így megtarthatja a számát és az egyenlegét is.


6. Változik a jövedéki szabályozás is,

Számos változást hoz a jövedéki szabályozásban az új jövedéki törvény, amely július 1-jén lép hatályba.

7. Változás lép életbe a lakástakarékoknál is.

Örömteli változás lép életbe a lakástakarékoknál ugyanis az ügyfelek jóval hamarabb juthatnak a pénzükhöz, mint eddig.1 hónappal csökken a pénz kiutalási ideje, ami azt jelenti, hogy holnaptól a jelenlegi 3 hónap helyett már 2 hónap alatt megkaphatják a pénzüket az ügyfele.

8. Csökken a diákhitelek kamata!

Mostantól még kisebb kamattal vehető fel a diákhitel. Rekord alacsonyra, 2,3 százalékra csökken a szabad felhasználású Diákhitel1 konstrukció kamata július 1-jétől az első félévi 3,35 százalékról, a kötött felhasználású Diákhitel2 ügyfelekre eső része továbbra is 2 százalék

9. Változik a székhelyszolgáltatás!

Ezentúl csak az végezhet székhyelszolgáltatást, akinek a saját, kizárólagos tulajdonában van az ingatlan.

Forrás: palyazatfigyelo.info

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések