Sertéshús helyett húsnyesedék van a keleti konzervben és a mi pizzáinkon a sajt is kevesebb.
Újabb botrányos esetekre derült fény az élelmiszerminőség terén, ami bizonyítja, hogy a nagy multi cégek ugyanazt a csomagolású élelmiszert más-más minőségben hozzák forgalomba Európa keleti és nyugati országaiban – mondta a földművelésügyi miniszter.
Húsnyesedék és kevés sajt
Fazekas Sándor azt követően beszélt az “élelmiszer kettős mércéről”, hogy az ügy ismét szóba került a V4-ek megbeszélésén, mivel a visegrádi országok folyamatosan vizsgálják ezt a területet, és most éppen Csehországban mértek be néhány újabb terméket.
Például konzerveket, amelyekben Németországban sertéshús van, Közép-Európában pedig húsnyesedék. Ez pedig egyáltalán nem mindegy. De ez a kettősség megfigyelhető például a pizzáknál is, mivel Ausztriában több az adott pizzán a mozzarella sajt, mint a Magyarországon vagy Csehországban vásárolt ugyanolyan terméken – sorolta a miniszter.
Az EU Bizottsága tanulmányozza a kérdést, a multik kénytelenek lesznek a szóban forgó gyakorlatot felszámolni – mondta Fazekas Sándor.
(kép illusztráció)
Forrás: privatbankar.hu

0 Megjegyzések