A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hammerstein Judit: nagyon erős kulturális brandjeink vannak

Nagyon erős brandjei vannak a magyar kultúrának, ezeket nagy sikerrel lehet képviselni és bemutatni világszerte. Erről Hammerstein Judit külföldi magyar intézetekért és nemzetközi oktatási kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár beszélt annak kapcsán, hogy a héten éves értekezletüket tartották Budapesten az intézetek vezetői.
"A magyar gasztronómia, fotóművészet, kortárs zene, a népi regiszter, a film vagy akár Budapest maga olyan terület, amely kiváló lehetőséget kínál számunkra külföldön" - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Hammerstein Judit úgy vélte, Magyarország a kultúrában is képes híd szerepet betölteni, hiszen egyszerre keleti és nyugati kötődésű. Hozzátette: ez lehet csapás és áldás is, ám mindenképpen hatalmas előnye, hogy képesek vagyunk kapcsolódni a keleti kultúrákhoz is.

A helyettes államtitkár kiemelte, hogy 22 országban 24 magyar intézet működik, amivel versenyképesek vagyunk a régióban, hiszen megelőzzük szomszédainkat, és Lengyelország is csak eggyel több telephelyet tud felmutatni. Megjegyezte, az intézetek mellett rendkívül fontos a magyar kulturális és oktatási szakdiplomaták szerepe, immár nyolc van belőlük világszerte, például Sao Paulóban és Tokióban is.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések