A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyerekrabszolgákkal van teli Európa

A múlt évben csak az Egyesült Királyságban 1200-nál is több gyereket mentettek ki a rabszolgasorból a hatóságok – derül ki a Gyerekvédelmi Bizottság jelentéséből. 
A modernkori rabszolgaságban tartott, 17 évnél fiatalabb gyerekek egy része nehéz fizikai munkát végzett, másokat házi munkákra vagy prostitúcióra kényszerítettek fogva tartóik. A legszomorúbb pedig a biztosok szerint az, hogy ez az 1200 gyerek csak elenyésző része azoknak a fiataloknak, akiket mások éppen kizsákmányolnak az országban – írja a Daily Mail.

Anne Longfield, a Bizottság vezetője arra sürgeti a brit politikusokat, hogy találjanak megoldást a helyzetre, és büntessék sokkal komolyabban az elnyomó felnőtteket. Szerinte több millió, az Egyesült Királyságban élő gyerek élete foroghat veszélyben, és évről évre egyre többen válnak rabszolgává: 2015-ben még csak 901 megmentett gyerekről szólt a jelentés.

A legtöbb megmentett gyerek (247) brit nemzetiségű, elsöprő többségüket szexuálisan használták ki. Őket az albán (223) és a vietnami (200) gyerekek követték, akiket inkább fizikai munkára kényszerítették, míg a nigériai gyerekeket (40) takarításra és más házkörnyéki munkák elvégzésére kötelezték.

Az áldozatok a legtöbb esetben nem jelentik a rendőrségen, hogy kihasználják őket, sokuk létezéséről nem is tudnak a brit hatóságok, hiszen illegálisan vitték be a gyerekeket az országba, míg sok brit gyereket külföldön adnak el az emberkereskedők.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések