A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy orosz katonai kutatólaboratórium bemutatta a Csillagok Háborúja-szerű harci öltözet prototípusát

Egy nagy, orosz high-tech katonai kutatóközpont bemutatta egy új generációs harci öltözék prototípusát. A Csillagok Háborújában látható felszerelésekre emlékeztető lenyűgöző ruházatot orosz katonák fogják viselni a jövő csataterein.
A prototípus része egy sisak, amely a katona arcát takarja és a legmodernebb testpáncél.

A következő generációs harci felszerelés magában foglal egy mesterséges külső vázat is, amely növeli a teljesítményt és az állóképességet harc közben.

A prototípust csütörtökön mutatták be a moszkvai Nemzeti Tudományos és Technológiai Egyetem (MISIS) legnagyobb csúcstechnológiai prototípus központjának megnyitóján.

A prototípust a Gépgyártó Központi Kutatóintézetben fejlesztették ki, amely egy jelentős orosz fegyvertervező és elsődleges katonai szállító vállalat.

“A jövő harci öltözékének koncepcióján dolgozunk. A kiállításon látható azon elképzelésünk, amelyet a következő években szeretnénk kifejleszteni,“- mondta Oleg Chikarev, az intézet fegyverrendszerek vezérigazgató-helyettese.


“Együtt dolgozunk olyan orosz vállalatokkal is, amelyek a harci felszerelések különféle elemeire szakosodtak, és olyan jellemzőket próbálunk létrehozni, amelyek véleményünk szerint segítik katonáinkat feladataik végrehajtásában a csatatéren,” – tette hozzá.

Az orosz hadsereg aktívan készül arra, hogy megfeleljen a jövőbeli hadviselés kihívásainak, mivel a legfontosabb világhatalmak szintén a következő generációs harci rendszerek kutatásába és fejlesztésébe fektetnek, beleértve a mesterséges külső vázakat és a robotizált platformokat.

Tavaly a hadsereg tisztviselői elmondták, hogy a robotok és a kiborgok fokozatosan fel fogják váltani az emberi katonákat a földön, a levegőben, a tengeren és a világűrben.

“Nagyobb robotizációt látok, ami valójában operátorokat és gépeket jelent a jövőbeli hadviselés számára, nem pedig katonákat, akik egymást lövik a csatatéren,” – mondta Andrey Grigoriev altábornagy, a Fejlett Kutatási Alapítvány (ARF) vezetője, ami a DARPA oroszországi megfelelője.


Mivel azonban a hús-vér katonák továbbra is szerepet fognak játszani a csatatéren, amíg a robotizált hadviselés meg nem valósul, a Ratnik 2 gyalogsági harci rendszer fejlesztése is folyik.

A Legionnaire nevű új projekt bonyolult lőfegyverekkel és kommunikációs rendszerekkel rendelkezik, valamint egy továbbfejlesztett felszereléssel, amely fokozott védelmet biztosít a golyók és a repeszek ellen, lehetővé téve a gyalogságok számára, hogy “minden környezetben kényelmesen érezzék magukat“. (1)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések