A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Amikor nem csak a pilótának szól a taps: baba született a Frankfurtba tartó járaton, majd fantasztikus gesztust tett a kapitány

Két nappal ezelőtt egy Bogotából Frankfurtba tartó repülőgépen látta meg a napvilágot az a kisfiú, aki a vártnál hamarabb született.
Egy 38 éves bolgár nő az Atlanti-óceán felett csaknem 12 ezer méterrel adott életet gyermekének szerdán 12 óra 37 perckor. Baba és mama is jól van – tájékoztatott közleményében a Lufthansa légitársaság.

Az Airbus július 25-én este 9-kor szállt fel Bogotából 191 utassal és 13 fős személyzettel. A felszállás után azonban a nő idő előtt vajúdni kezdett. Mivel a szárazföldtől messze voltak, a légi kísérők néhány utas átültetésével kialakítottak a repülőn egy elzárható üres részt, hogy a kismama ott hozhassa világra a csöppséget.

A szülés szerencsére komplikációk nélkül lezajlott. Ez köszönhető annak is, hogy a személyzeten kívül az utasok közül három orvos is segédkezet a világrahozatalban. A friss anyuka hálából kisfiát az egyik orvos után Nikolai-nak nevezte el.

A mihamarabbi szakszerű orvosi ellátás érdekében a pilóta tett egy rövid kitérőt Manchesterbe, ahol így az anyukát és babáját is kórházba szállíthatták.

Kurt Mayer pilóta később úgy nyilatkozott a nem mindennapi kalandról, hogy 37 év repülés alatt még csak hasonlót sem tapasztalt. Szerinte az emberek rendkívül jó csapatmunkát hajtottak végre a fedélzeten. A frankfurti landolás után Mayer azonnal Manchester felé vette az irányt, hogy meglátogathassa a jövevényt. A pilóta azt is elárulta, hogy saját fia születése kívül ez volt a legmegindítóbb élménye az életében.

- A baba születése után az utas tájékoztató rendszeren keresztül elmondtam a jó hírt az utasoknak, akik nagyon örültek, hogy minden rendben ment és tapssal köszöntötték a babát – mondta a személyzet vezetője.

A Lufthansa közleményében rávilágított, hogy nagyon ritkán hoznak világra kisbabát repülőn. A légitársaság gépein például 1965 óta ez volt a tizenegyedik eset. Mindazonáltal a személyzetet minden esetre megpróbálják felkészíteni, így egészségügyi képzésük alatt azt is megtanulják, hogy mi a teendő, ha valaki a fedélzeten szül.

A Lufthansa gépein egyébként a rendes terhesség 36. hetéig lehet utazni, de a 28. héttől ajánlott a szülésztől egy igazolást vinni a kismama egészségügyi állapotáról.

Forrás: www.blikk.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések