A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Váratlan fordulat! Nem hinné ki állt ki Orbán mellett, és úgy beszólt Merkelnek, mint még senki!

Sigmar Gabriel szerint a migránsok számát kell csökkenteni, nem pedig azzal kéne foglalkozni, milyen kvóták szerint osszák szét az eddig érkezetteket
A német külügyminiszter a Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszterrel folytatott tárgyalása után tartott prágai sajtótájékoztatón beszélt erről — számol be az eseményről az MTI.

“Nem arról van szó, milyen kvótáink vannak és miről vitatkozunk, hanem arról, mit teszünk a következő évtizedekben, hogy jelentősen csökkentsük a menekültek mozgását.”

“Míg mi Európában arról vitatkozunk, hány menekültet fogadunk be, addig Afrikában egyre több ember mozdul meg, mert életkörülményeik katasztrofálisak” — mondta Gabriel, aki arról is beszélt, hogy a Földközi-tenger egy egyre nagyobb temető.

A találkozó után a cseh és a német külügyminiszter megállapodtak abban, hogy a két ország továbbra is eltérően kezelné a menekültválságot. A csehek -és az egész V4- elutasítják a kvótákat.

“A mostani tárgyalások alapján jobban és mélyebben megértettem, miért utasítja el a cseh fél a kötelező kvótákat” — mondta Sigmar Gabriel.

Zaorálek leszögezte: Csehország nem a kvótákra összpontosít, hanem arra, hogy minél hatékonyabb és nagyobb segítséget küldjön azokra a területekre, ahonnan a menekültek Európába igyekeznek.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések