A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Twitteren szócsatázott Ukrajna és Oroszország

Oroszország és Ukrajna hivatalos Twitter oldalán keresztül esett egymásnak. A szócsatát Vlagyimir Putyin Franciaországban tett kijelentése váltotta ki. Az orosz elnök Emmanuel Macron francia államfőnek azt mondta, hogy Anna Jaroszlavna kijevi hercegnő I. Henrik francia király felesége orosz volt.
Ukrajna Twitter oldala nem tűrte ezeket a szavakat és az oldalán azt posztolta, hogy amikor a kijevi hercegnő francia királyné lett Moszkvában csak erdőség volt és ehhez demonstrációként egy képet is posztoltak. Ezt nem tűrték az oroszok és baráti indíttatással azt írták közösségi oldalukon, hogy Novgorodban abban az időben már állt a Szent Szófia Székesegyház.

„Büszkék vagyunk a közös történelmünkre. Oroszország, Ukrajna és Fehéroroszország megosztja a történelmi múltját, amelynek egyesíteni kellene a nemzeteinket, nem pedig megosztani” – írták az orosz posztban.

Ukrajna erre egy Simpson sorozatból származó gif-el válaszolt, amiben Oroszországot álcázott Szovjetuniónak ábrázolják, ekkor becsatlakozott a vitába Oroszország Külügyminisztériumának Twitter-oldala.

„Ukrajna ne irigykedj. 1051-ben Kijev az egységes Rusz fővárosa volt, amely magába foglalta a jelenkori Fehéroroszországot, Ukrajnát és Oroszországot” – lehetett olvasni a tárca posztjában.

Ukrajna egy újabb gif-el, ezúttal a Sherlock sorozatból származóval emlékeztette Oroszországot, hogy a Kijevi Rusz magába foglalta Észtországot, Lettországot, Litvániát, Lengyelországot, Csehországot és Romániát is és nem kellene butáskodnia arról, hogy a három nemzet képezi a Rusz alapját.

A Twitter-háborún szerencsére senki sem sérült meg, és ellenkezőleg a nemzetközi közösség is jót mulatott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések