A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Robert Spencer briliánsan elmagyarázza mi is az a “mérsékelt iszlám”

Mindenhol, ahol beszédet tartok, az emberek folyamatosan azt kérdezik tőlem, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy bátorítsuk a mérsékelteket.
Azt kell, hogy mondjam, vannak mérsékelt muszlimok, de nincs olyan, hogy mérsékelt iszlám. Ez egy kellemetlen tény, de attól még tény marad. Az emberek általában úgy gondolják, hogy mérsékelt az a muszlim, aki másképp gondolkozik, mint a dzsihádisták. Akik nem hisznek abban, hogy vallási kötelességük háborúzniuk a hitetlenek ellen. Akik nem hiszik, hogy utálniuk kellene a zsidókat és meg kellene ölniük őket. Akik nem hiszik, hogy uralkodniuk kellene a nőkön és a nem-muszlimokon, mint a társadalom alsóbbrendű tagjain, a diszkrimináció és megfélemlítés intézményesített rendszere alatt.

Valójában ilyen iszlám nem létezik.

Az emberek, akik Nyugaton nyilatkoznak, kihasználják, hogy nem ismerjük az iszlámot. Félrevezetik az embereket, hogy megnyugodjanak.

Mondok egy példát. Egy pakisztáni iszlám teológus, Muhammad Tahir-ul-Kadri kiadott egy 512 oldalas fatvát a terrorizmus ellen. Naponta 5-10 alkalommal kapok levelet muszlimoktól, akik azt írják, hogy “Azt mondod, az iszlám nem a béke vallása. El kellene olvasnod Tahir-ul-Kadri írását!”

Tehát így tettem! És az internetnek köszönhetően sikerült egy pdf példányt szereznem. Lefuttattam rajta egy keresést azokra a Korán részekre, melyek erőszakra és háborúra buzdítják a muszlimokat a hitetlenek ellen. Ugyanis, ha valóban az iszlám egy alternatív változatát prezentálja, akkor a józan ész azt követelné, hogy vegye ezeket a részeket és magyarázza el a muszlimoknak, miért ne vegyék ma is érvényes utasításoknak őket.

Kerestem a Korán 9:5-öt:”…öljétek meg őket, ahol csak rájuk akadtok…”; a Korán 4:89-et: “…öljétek meg őket, ahol csak rájuk akadtok…”; a 2:191-et: “…öljétek meg őket, ahol csak rájuk akadtok…”; a 9:29-et: “…harcoljatok a zsidók és  a keresztények ellen, amíg le nem győzitek őket és meg nem fizetik a (védelmi) adót…”; a 47:4-et: “…ha összetalálkoztok a hitetlenekkel, vágjátok el a nyakukat (fejezzétek le őket)…”; és ehhez hasonlókat.

Az 512 oldal egyikén sem említette meg ezeket a verseket.


Értitek a jelentőségét mindennek?

Ennek egy olyan irománynak kellene lennie, mely szerint a terrorizmus rossz, és a muszlimoknak nem kellene ebben részt venniük, azonban egyszer sem beszél azokról a szövegekről, amit a dzsihád terroristák annak igazolására használnak, hogy amit tesznek, az az iszlám szerint rendben van.

Ez nem egy megreformált iszlám! Ez nem egy mérsékelt iszlám! Hanem egy széleskörű, gondosan kimunkált törekvés arra, hogy becsapják a hitetleneket, hogy tudatlanok maradjunk, és ne foglalkozzunk a dzsihád-fenyegetéssel. Nem lehet megreformálni valamit, nem lehet egy problémát kijavítani anélkül, hogy elismernénk a problémát.

Nincs olyan, hogy mérsékelt iszlám, az iszlámnak nincs olyan változata, amely ne tanítana a hitetlenek elleni háborúról és az ő leigázásukról.

Ez persze nem jelenti azt, hogy minden muszlim ezt tenné, vagy támogatná mindezt.

Ez hasonló ahhoz, ami a katolikus egyházban van. A katolikus egyház hivatalos tanításai közé tartozik, hogy a fogamzásgátlás rossz, a fogamzásgátlás erkölcstelen. Azonban a közvélemény-kutatások szerint a katolikusok 70-80-90%-a alkalmaz valamilyen fogamzásgátlást. Teljesen helytelenül járnánk el, ha azt mondanánk, hogy mindez azt jelenti, hogy az egyház nem igazán tanítja azt, hogy a fogamzásgátlás rossz. Ténylegesen tanítja! Csak a legtöbb katolikus nem törődik vele.

Az iszlám ténylegesen tanítja a hitetlenek elleni háborút, csak a legtöbb muszlim nem törődik ezzel.

Ez nagyszerű! A probléma abban van, hogy mindezt nem tudják igazolni iszlám teológiai alapokon, ezért, ha a dzsihádisták kérdőre vonják őket, vagy amikor a gyerekeiket toborozzák a dzsihádisták, nincsenek válaszaik.

Az embereket sok hatás éri az életben. Lehet, hogy valakinek van valamilyen vallása, de mellette más perspektívákkal, prioritásokkal, más hitekkel is rendelkezik. Mindezek a dolgok bonyolultak az emberek szívében, lelkében, tudatában. Tehát a hit, tudás és lelkesedés egy skálájáról beszélhetünk. Egyesek sokat tudnak, és nagyon odaadóak, bármilyen vallást is kövessenek, mások csupán névlegesen követik az adott vallást. Nem érdekli őket a vallásuk, vagy nem ismerik, vagy más jobban érdekli őket. A mérsékelt muszlimok ilyenek. Olyan emberek, akik csak élni szeretnék az életüket.

Azoknak a muszlimoknak a száma, akik tudatában vannak annak, hogy a Korán, Mohamed példája és az iszlám jog tanítja a hitetlenek meghódítását, leigázását és az ellenük folyatott háborút, és akik elutasítják mindezt, és azt mondják, hogy ezt nem szabadna tenni, ez talán 5-10 ember. Az egész világon, 1,6 milliárd muzulmánból. Zuhdi Jasser és a barátai.

Ha valódi muszlim reformerekről akarunk beszélni, akkor azt az előbb elhangzottaknak megfelelően kell tenni. De ha olyan muszlimokról akarunk beszélni, akik ebben a pillanatban éppen nem emelnek fegyvert ellenünk, az több millió ember.

A kérdés az, hogy egy kritikus, nehéz helyzetben kinek az oldalára fognak állni? Azoknak a muszlimoknak az oldalára fognak állni, akik háborúznak, velük lesznek lojálisak.

Valószínűleg nem fognak tenni semmi konkrétat, azonban a kül-, bel- és bevándorláspolitikánkat, valamint a nemzetünk jövőjét, gyerekeink életét arra az elképzelésre alapozni, hogy a muszlimok többsége ezt nem akarja tenni, nem érdekli a dzsihád, a hódítás és a leigázás, és valahogy majd egy nagy mérsékelt muszlimokból álló csoport felkel és harcol a dzsihádisták ellen és megállítja őket, mindez nem csupán őrültség, hanem öngyilkosság.

Ne csak olvasd, add is tovább!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések