A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem szállhatnak fel a magyar Gripenek, kis híján katasztrófa történhetett

A 2015-ös kecskeméti esethez kísértetiesen hasonlító történt ma egy magyar Gripennel. A szerencsén múlott, hogy ezúttal nem lett drága géptörés és pilóta súlyos sérülésével végződő katapultálás a végkifejlet – értesült a Magyar Nemzet.
A szerencsén múlott, hogy ezúttal nem lett drága géptörés és pilóta súlyos sérülésével végződő katapultálás a végkifejlet pénteken, a kecskeméti légibázison, ahol az egyik Gripen futóműve ki- vagy behúzás közben elakadt valamiben, vagy valamilyen más meghibásodás történt.

Szerencsére egy alkatrész, vélhetően a futóművet behúzott állapotában fedő úgynevezett áramvonalazó lemez engedett, így mégiscsak sikerült biztonságban leszállni a vadászgéppel – olvasható a cikkben.

A HM még nem adott ki közleményt az ügyben, a sajtóügyeletes a lap megkeresésére látszólag nem is tudott róla, hogy történt valami rendkívüli.

Mindazonáltal közvetett megerősítéssel szolgál, hogy a sajtót péntek délután jövő hét keddjére meghívták egy éjszakai repülés fotózására, ám a küldést követően röviddel már törölték is az invitációt, indokkal nem szolgálva.

Forrás: propeller.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések