A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Migránsválság: Teljes az osztrák fordulat! Eddig elképzelhetetlen lépést tesz Ausztria. Nagy lesz a felháborodás!

Ausztriában azt tervezik, hogy bezárják az iszlám óvodákat. A közlés szerint erre azért van szükség mert az ilyen intézményekbe járó gyerekek egyáltalán nem integrálódnak az osztrák társadalomba és még németül sem beszélnek.
Ez a leghatékonyabb módja, hogy a muszlim gyerekeket integráljuk az osztrák társadalomba – jelentette ki Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter.

A bevándorló gyerek, akik ilyen óvodákba járnak nem képesek elkezdeni az általános iskolát velük egykorú osztrák óvodába járó társaikkal – folytatta Kurz.

Az ezekben az intézményekben dolgozó csecsen vagy arab munkavállalók szakmai hozzáértésével is nagy gond van. Az ilyen óvodáktól meg fogjuk vonni az állami juttatásokat és nem marad majd más lehetőségük, minthogy bezárják azokat.

Az iszlám óvodákban dolgozók és az oda járó gyerek szülei nagy felháborodásuknak adtak hangot a tervezettel kapcsolatban.

Forrás:  rt.com

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések