A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Látványos kaszkadőr show-t mutattak be Hajdúszoboszlón

Remek kaszkadőr bemutatónak lehettek szemtanúi az érdeklődők a XXL Monster Truck Show június 25-ei, hajdúszoboszlói állomásán a sportpályán. Legközelebb június 29-től július 2-ig Debrecenben találkozhatnak velük, láthatják mutatványaikat.
A kaszkadőrcsapat legelőször 2002-ben, legutoljára pedig 2011-ben járt Hajdúszoboszlón. Szombati Edward kaszkadőr hírportálunknak elmondta, hogy több mint 2 évtizeddel ezelőtt még artistaként tevékenykedett, majd 1997-ben sajátították el ezt a szakmát egy, akkor Magyarországon tartózkodó német kaszkadőr-show csapattól.

Hozzátette, hogy ők mindig olyanok, mint amilyen a közönség, és szerinte vasárnap nagyon jók voltak. Magáról a bemutatóról kifejtette, hogy ez egy 70 percbe sűrített autós kaszkadőr bemutató, egyfajta show műsor, melyben megpróbálnak minél kevesebb szünettel, de minél több látványelemmel dolgozni. A résztvevők a Nemzetközi Kaszkadőr Szövetségnél lévő vizsgafeladatokat is láthatták, mint a kétkerekezést, a szűk kaput, extrém parkolást, az autó tetején való kapaszkodást, utóbbit egy kaszkadőrnő is bemutatta (aki egyébként háromgyerekes anyuka és Szombati Edward felesége), miközben az alatta lévő jármű 180 és 360 fokos fordulatokat tett.

Egyik kollégánknak is volt szerencséje aktív részesévé válnia a show műsornak, ugyanis a kétkerekezés nevű mutatványnál még 2 hölggyel a hátsó ülésen élhették át, hogy milyen az, amikor az autó oldala majdnem vízszintes a talajjal. Elmondása szerint a félelem alapvető érzés egy ilyen esetben, hogy biztosan sikerül-e a mutatvány és nem borul fel az autó, de végig meg volt a bizalma a sofőrben, hogy épségben kiszállnak az autóból. Hozzátette, hogy olyan gyorsan történtek az események, hogy nem is tudatosult benne akkor, hogy valójában mibe is „csöppent”, de nagyszerű élményként könyvelte el és biztosan elmeséli a környezetének, hogy milyen az, amikor az autó egyik ablakából majdnem a földet, a másik ablakból pedig az eget látja.

„Ezeknél mindig az a lényeg, hogy a közönség szinte interaktívan részt vesz a bemutatókon, hiszen pár méterre tőlük történnek az események. Pont ettől lesz életszagú. Vágatlanul, nem úgy, mint egy filmben.” – Szombati Edward, kaszkadőr.

Számukra az egész igazi értelmét az adja, amikor egy-egy műsor végén gratulációkat kapnak a felnőttektől és a gyerekek arcán is ott van a mosoly, hogy nagyon élvezték. Ez egy olyan visszajelzés számukra, melyből azt látják, hogy minden generációnak tetszik a bemutatójuk. Ez az, ami igazán feltölti őket energiával. Nem csoda hát, hogy 20 éve csinálják már ezeket a bemutatókat, azonban most először van olyan, hogy a gyerekek felülhetnek és kipróbálhatják a nagykerekű autókat. Sajnos a törvénymódosítások következtében már nem lehetséges, hogy az ilyen nagy monstrum járművekkel roncsautókon menjenek át, mivel utóbbiak beszerezhetőségére és átvételére igen szigorú szabályok vonatkoznak.

Mindezek mellett több filmben és reklámban is szerepeltek már kaszkadőrként, de ezek közül legbüszkébbek a Cobra 11 című sorozatban nyújtott alakításaikra, melyet 2011-ben forgattak.

Fél Európát bejárták már, voltak többek között Romániába, Szlovákiába, ahol 1-1 éves turnéjuk volt. Ausztriában már 3 éves turnéjuk volt, mert sokkal kedvezőbbek voltak ott a feltételek, mint Kelet-Európa más részein. Szlovénia, Horvátország után tavaly május elején pedig ismét visszatértek Magyarországra.

Mindig megpróbálnak újat mutatni a közönségnek, így a frissen összeállított show elemekkel egy kelet-európai turnéra indulnak, ezért van az, hogy 4-5 év után térnek vissza egy-egy városba.

Aki esetleg lemaradt volna a hajdúszoboszlói bemutatóról, annak nem kell messzire mennie, hiszen jövőhét csütörtöktől vasárnapig, vagyis június 29-től július 2-ig Debrecenben találkozhatnak velük, mindennap este 18 órától a Kishegyesi úton lévő hipermarkettel szemben. Ezután a Balaton-parti városokban fognak fellépni, ahol egészen augusztus 20-ig szinte körbejárják a magyar tavat.

Még több fotó és videó itt!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések