A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hamarosan Karcagra érkeznek Milánóból a kamionok

A Milánói Világkiállítás magyar pavilonjának Karcagon történő újjáépítéséről tárgyalt június 12-i soron kívüli ülésén a képviselő-testület.
Az Erzsébet ligetben felállítandó fűthető épület alkalmas lesz bel- és kültéri kulturális hagyományőrző rendezvények megtartására éppúgy, mint kézműves alkotások, a kazah-kun kapcsolat lovas élmények bemutatására.

A kormányhatározat szerint a városnak is vannak feladatai: ki kell építeni a területre a teljes körű infrastruktúrát, megkérni az engedélyeket. Ezekre idén 328,9 M forintot kapott, 2018-ban 1108,1 M Ft forrás áll majd rendelkezésre. A Kárpátok-Alpok Zrt. gondoskodik a pavilon bontásáról, Karcagra szállításáról.

A képviselők döntöttek arról is, hogy a város az átadás-átvétel lebonyolítására egy budapesti ügyvédi irodával, a Karcagra érkező mintegy 35- 40 kamionnyi elem raktározására pedig egy helyi vállalkozással köt szerződést.

Forrás: infokarcag.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések