A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Soros-féle Helsinki Bizottság kisírta, hogy új eljárás induljon a józsefvárosi migránsügyben

A politikai színezetű ügyekkel kapcsolatos bíráskodásra jellemző csiki-csuki taktikával lépett el a magyar bíróság a Helsinki Bizottság Kocsis Máté ellen indított precedensértékű perétől, hiszen a per apropója az, hogy egy hivatalban lévő polgármester által belakható politikai-korrektség-térben lehet-e megjegyzéseket tenni a migránsok, menekültek, honfoglalók (nem kívánt rész törlendő!) köztéri ürítési szokásairól. A másodfok hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, újra kell kezdeni az eljárást. 
Mint Kocsis Máté Facebook-bejegyzésében fogalmazott, már akkor is nevetségesnek tartotta, és most is annak tartja az ügyet, amikor a „Soros-féle Helsinki Bizottság elindította a pert”. Hozzátette, tízmilliókat költöttek a tér rendbehozatalára, emiatt nem kívánnak pusztán azért elnézést kérni, mert leírták a tényeket. Hangsúlyozta, polgármesterként a józsefvárosiak érdekeit kell képviselnem, nem másokét. Ez van. Sajnálom, ha valakik (akik már rég máshol vannak) ezen megbántódtak.

Emlékezetes, arról 2016 novemberében a sajtó beszámolt, Kocsis Máté első fokon pert nyert a Helsinki Bizottság ellen az ügyben.

Sosem volt még ennyi ürülék köztéren

Józsefváros polgármesterét még 2015 augusztusában perelte be a Helsinki Bizottság a migránsok személyisége jogainak megsértése miatt az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvény rendelkezéseire való hivatkozással. A Helsinki Bizottság akkori érvelése szerint az alperes zaklatást követett el a migránsokkal szemben, mivel Kocsis Máté Facebook-bejegyzésében arról írt,

A nemrég felújított II. János Pál pápa terünket teljesen tönkre tették a népvándorlók. Sátrakat építenek, tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak. Ennyi emberi ürülék pedig még soha nem volt közterületen. Ezért a mai napon határozottabb fellépésre és erőforrás-átcsoportosításra utasítottam a közterület-felügyelőket, és ugyanerre kértem a rendőröket is.

Ahogy Kocsis Máté fogalmazott, meg fogjuk védeni a közvagyont és minden törvényes eszközzel garantálni fogjuk a józsefvárosiak biztonságát!

A Helsinki Bizottság ezek után fellebbezett az elsőfokú döntés ellen. A másodfokú tárgyalás 2017. április 13-tól indult újra, amelynek eredményeképp végül a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést, és a per újraindítása mellett döntött. Az első tárgyalási napot augusztus 31-re tűzte ki.

Már a válsághelyzet sem tetszett

A Helsinki Bizottság már 2016 már márciusában tiltakozott a magyarországi válsághelyzet kihirdetése ellen, és annak haladéktalan visszavonására szólította fel a kabinetet. Akkori véleményük szerint az akkori lépés „a menekülőkből bűnbakot képző kommunikációs hadjárat újabb állomása” volt, amely kizárólag arra alkalmas, hogy elterelje a figyelmet az ország lakosságát valóban érintő problémákról.

A buszon is zaklatták a migránsokat, állítólag

2016 júliusában már arról beszéltek, hazánkban egyre gyakrabban zaklatják hazánkban a muszlimokat. Dr. Pardavi Márta, a Helsinki Bizottság társelnöke úgy nyilatkozott, ők egy szolidáris, befogadó, emberséges Magyarországot akarnak nem egy azt, hogy idegengyűlölő, intoleráns nemzetként tekintsenek ránk. Pardavi szerint hazánkban az is előfordult, hogy egy fejkendőben buszra szálló, magyarul beszélő muszlimnak azt mondták, legszívesebben ott helyben főbe lőnék. De hallottak nemrég olyan esetről is, hogy ittas emberek afrikai diákot vertek meg.

Orbán a hangos és agresszív

A Magyar Helsinki bizottság 2017 márciusában arról is  nyilatkozott a Magyar Narancsnak adott interjújában, hogy Orbán Viktor egy hangos, agresszív ember, aki megrontja Európát. Pardavi Márta akkor úgy nyilatkozott, hogy egy csomó olyan ember fordul hozzájuk, aki máshol nem tud segítséget kérni. Pardavi Márta, akkor azzal vádolta az Európai Uniót, hogy egyre több elemet vett át Orbán Viktor ötleteiből.

Megjegyzendő, mint arról korábban beszámoltunk, a Helsinki Bizottság többszáz milliót kapott a TASZ-szal egyetemben Soros György alapítványaitól. Mint a civilt törvény akkori tervezett módosítása kapcsán kiderült, 2015-ben a Helsinki Bizottság komoly, mintegy 4-500 milliót kapott a Soros-féle Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések