A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A forróság után jön az ítéletidő! Riasztást adtak ki! Jégeső és heves zivatarok jönnek!

Forróság, heves eső, viharos szél és jég is várható, ezért az ország nagyobb részében sárga figyelmeztetés lesz érvényben.
Szerdán a hajnali óráktól várható már egy-egy zivatar, főleg északon és északkeleten. Napközben keleten, északkeleten több helyen, másutt, például a Dél-Alföldön, Dél-Dunántúlon, Alpokalján, Zalában elszórtan várható rövid ideig tartó intenzív csapadék. A zivatarok mellett 60-70 km/h fölötti szél is várható.

Elsősorban északkeleten, az Alföld keleti felén délután van esély heves zivatarok kialakulására, hozzá pedig 80-90 km/h körüli szélrohamokra és nagyobb méretű jégre. A viharok dél, délkelet felé haladnak majd, és várhatóan estétől gyengülnek.

A legmelegebb órákban 28-34 fokra számíthatunk, de a záporokat, zivatarokat követően átmenetileg visszaesik a hőmérséklet.

Csütörtökön folytatódik a kánikula, országszerte 30 és 35 fok közé melegszik a levegő. Csak néhol fordulhat elő egy-egy átmeneti felfrissülést hozó zápor a helyenként megélénkülő nyugatias szélben.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések