A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Trump megbuktatásából nyerészkedne Soros, egy vagyont tett az amerikai elnök ellen

Soros György az amerikai elnök közeli bukását várja, és 800 millió dollárral fogad is Donald Trump ellen. Ha az államfő nem tudja végrehajtani adócsökkentési terveit, a magyar születésű üzletember dollármilliárdokkal lesz gazdagabb.
Fogadást kötött Soros György: 764 millió dollárt tett fel arra, hogy az S&P 500, valamint a Russell 2000 tőzsdeindexek jelentősen vesztenek értékükből – ez derül ki friss dokumentumokból, amelyeket at S&P Global Market Intelligence elemzett ki. (Az előbbi tőzsdei mutató az Egyesült Államok 500 legfontosabb részvénytársaságának értékét adja vissza, míg utóbbi kétezer kis- és közepes vállalkozást tömörít.)

A két tőzsdei mutató értéke egyébként az elmúlt időszakban az egekbe szökött, mivel a Trump által ígért adócsökkentések épp ezeknek a cégeknek hozna komoly megtakarítást. Soros a jelek szerint úgy számol: Trumpnak már nem lesz lehetősége arra, hogy ezt az adóreformot végrehajtsa, és ezzel a mostani felívelést gyors zuhanás követheti. A Russel 2000 visszaesésére 460 millió dollárral fogadott családi cégén, a Soros Fund Managementen keresztül, míg az S&P 500 ellen az eredetileg feltett összeget megháromszorozva már 305 millió dollárral van a “játékban”.

Ha Trump idő előtt kénytelen lemondani, Soros dollármilliárdokat nyerne rajta – értékel a Spiegel Online. Egyelőre azonban bukásban van a CNBC híre szerint. Soros ugyanis az év első negyedében kezdett fogadni a dokumentumok szerint az amerikai tőzsdeindexek ellen. Ehhez képest a nagy cégeket tömörítő S&P 500 mintegy 6 százalékot emelkedett 2017 folyamán, és a Russel 2000 is enyhe növekedésben van.

Soros szóvivője a CNBC kérésére sem kívánta kommentálni a piaci értesüléseket.

Az amerikai hírcsatornán oldalán egy táblázatban megtekinthető, hogy Soros idén március 31-én milyen tőzsdei fogadásokban vett részt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések