A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tiltólistára került a Mail.ru, Kaspersky, DrWeb

Az orosz televízió adások át is betiltják.
Petro Porosenko ukrán elnök rendelettel tiltotta le a hozzáférést a Vkontaktye és az Odnoklassznyiki orosz közösségi portálokhoz, valamint a Yandex internetes keresőhöz.

A határozatot közzétették az Urjadovij Kurierben, így az május 17-én hatályba lépett. A hírt kommentálva Olekszandr Turcsinov, a nemzetbiztonsági szolgálat vezetője rámutatott, az említett portálokat törvénytelen adatgyűjtésre, ellenséges propaganda terjesztésére használták – közölte a korrespondent.net.

Ugyancsak hozzáférhetetlenné teszik az országban a Mail.ru levelező, a Kinopoiszk filmkereső weboldalakat, valamint a Kaspersky Lab és a DrWeb víruskeresőket.

Porosenko elnök ezen felül az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) javaslatára egy évvel meghosszabbította a büntetőintézkedések hatályát 1288 természetes és 468 jogi személlyel szemben, beleértve az orosz tévék betiltását.

Az ukrán államfő először 2015 szeptemberében írt alá rendeletet az RNBO határozata alapján „az Oroszország, illetve más, a Krím elfoglalásával és a Donec-medencei agresszióval összefüggésbe hozható országok” magán- és jogi személyei elleni büntetőintézkedések bevezetéséről. Az akkori rendeletben 105 jogi és 388 magánszeméllyel szemben vezettek be pénzügyi, illetve kereskedelmi szankciókat, valamint tiltották meg a beutazásukat Ukrajnába – emlékeztet az MTI.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések