A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rádiójeleket fogtak a világűrből! Megdöbbentő helyről érkezett!

Rejtélyes rádiójeleket fogtak a tőlünk 22 fényévnyire lévő Gliese 581d-ről, közölték a Queen Mary Egyetem csillagászai. A felfedezést a Science nevű lapban publikálták a napokban.
A titokzatos rádiójeleket a Naprendszerünkön kívülről fogták, ahol a Gliese bolygó található, a bolygóról még nem sokat tudnak a tudósok és a csillagászok, de abból a kevés információból arra jutottak, hogy a bolygó bizony lakható, azaz akár élet is könnyedén kialakulhatott rajta.

A tudósok szerint éppen olyan távolságban van a saját napjától, hogy az élet hosszan fenntartható rajta, és lehetséges hogy víz is található rajta.

A Földtől hétszer nagyobb bolygót 5 évvel ez előtt fedezték fel, és mivel a lakható bolygók között van, és még rádiójeleket is fogtak a bolygóról ezért valószínű, hogy élet is kialakulhatott rajta. Ráadásul a rádiójeleket küldenek, akkor nem kezdetleges életről van szó hanem fejlett civilizációról, akik már képesek rádiójeleket küldeni a világűrbe.

Kezdetben azt gondolták a szakemberek, hogy a különös zajt csillagkitörések okozták, de a legújabb vizsgálatok szerint nem mágneses impulzusokat észleltek, hanem rádiójeleket, amelyek a Gliese irányából érkeztek.

„Az új felfedezés után pedig újból meg kellene ­vizsgálni az összes ilyen észlelést, ugyanis lehet, hogy amelyekről eddig hasonlót hittek, azok is egy létező bolygó felől jönnek” nyilatkozta dr. Guillem Anglada-Escudé csillagász.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések