A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Petíció a bevándorlók ellen

A migránsok csak tranzitzónaként tekintenek Szerbiára
A Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai szervezete is a tiltakozó polgárok mellett foglalt állást, arra biztatva a helyieket, hogy minél többen írják alá a petíciót. „Nyitottak és befogadóak a szabadkaiak, de elérkezett az ideje annak, hogy önmagukért és a gyerekeikért, a biztonságos, kiszámítható és emberséges jövő érdekében nemet mondjanak az effajta politizálásnak” – többek között ez áll a közleményben. „Ha emberségre, humanizmusra kívánnak apellálni, akkor azt a szer­biai, szabadkai polgárokra alkalmazzák. Munkahelyek, megélhetés és biztonság. Ez az elsődleges, mert ha ebben nem tartunk össze, kaotikus és átláthatatlan állapotok közé sodorjuk Szabadkát és az országot is” – olvasható.

A munkaügyi és szociálpolitikai minisztérium államtitkára az esetről a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy a minisztérium illetékesei az időseket ellátó szabadkai gerontológiai központ kibővítése miatt fordultak anyagi támogatásért Norvégia kormányához. Nenad Ivanisevics elmondása szerint ekkor merült fel annak a lehetősége, hogy igény szerint migráns családokat is elszállásolhatnak ott, elsősorban nőket és gyermekeiket. A szerb főváros központja is tartósan tele van migránsokkal, az ottani polgárok is egyre elégedetlenebbek emiatt, és szintén beadvánnyal kérték a helyzet mielőbbi rendezését.

Az államtitkár nem ígért gyors megoldást, azt mondta, emberekről van szó, akiket nem lehet erőszakkal elszállítani. Elmondása szerint dolgoznak a helyzet rendezésén, és azt is hozzátette, hogy a sidi befogadóközpontot is fokozatosan szeretnék kiüríteni. Beismerte, hogy az utóbbi időben ott is akadtak incidensek a migránsokkal. „Tekintettel azonban arra, hogy mennyi ember haladt át a városon, az atrocitások száma elenyészőnek tekinthető” – fogalmazott Ivanisevics.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések