A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Miért képvisel az ISIS 1,5 milliárd muszlimot? Ez magyarázza, hogy Európa elveszett…

Sok muszlim hangoztatja azt, hogy az Iszlám Állam nem képviseli a másfél milliárd muszlimot. Ugyanakkor 30000 muszlim csatlakozott a világ minden részéből az Iszlám Államhoz, mivel magát úgy állítja be, mint az iszlám legigazabb megtestesítőjét. Azok, akik mindezt tagadják, nem voltak képesek mindezt megcáfolni.
Az Iszlám Állam nagyon is tudatában van iszlám jellegének. Az Iszlám Állam egyik álarcot viselő parancsnoka egy videóban – éljenző tömeg előtt – a következőt mondta: “Allah segítségével nekikezdtünk a dzsihádunknak, csak azért, hogy Allah vallását támogassuk. Ha Allah is úgy akarja, létre fogunk hozni egy a Koránon és a szunnán alapuló államot. Tiszteletre méltó muszlimok, ti mindannyian a muszlim állam katonái vagytok.”  Megígérte, hogy az Iszlám Állam bevezeti az Allahon, a Korán és a szunnán alapuló saríát. Mindeközben a tömeg “Allah a legnagyobb (Allahu akbar)” felkiáltásokkal válaszolt.

Az Iszlám Állam nagy nyilvánosságot kapott lefejezései sokkolták a világot. Nagyrészt ez keltette fel a közvélemény figyelmét Amerikában, ami később az USA által kezdeményezett légicsapásokhoz vezetett az Iszlám Állam ellen. Sokan úgy gondolták, hogy az Iszlám Állam hencegése a lefejezésekről – látva a barbárságot – végül a saját halálát fogja okozni. Mivel a világnak végül elege lesz ebből a horrorból és végérvényesen eltörli őket a föld színéről.

Ha ez így van, akkor miért fejezett le bárkit is az Iszlám Állam? Nem beszélve arról, hogy miért filmezte le mindezt és rakta ki a közösségi médiára? Azért, mert az ő látásmódjuk szerint a lefejezések toborzó eszközök. Ez a Koránból – a muszlimok szent könyvéből – ered, ami egyértelműen fogalmaz: “Amikor találkoztok a hitetlenekkel, vágjátok el a nyakukat” (Korán 47:4). Az Iszlám Állam tudja, hogy a fiatal muszlimokat, akik ismerik ezt a verset, nem fogják a lefejezős videók elrémiszteni, és nem fognak undorral tekinteni rájuk, hanem épp ellenkezőleg, tisztába lesznek azzal, hogy az ISIS a Koránnal összhangban cselekszik. Így a lefejezések alátámasztják az Iszlám Állam azon állítását, hogy megalapították az új Kalifátust.

Ezen felül a lefejezős videók “félelmet (terrort) keltenek Allah ellenségeinek szívében” (Korán 8:60). Ami az Iszlám Állam dzsihádistáit illeti, a világ ellenérzése és undora a lefejezős videókkal kapcsolatban csupán megerősíti őket abban, hogy jó úton járnak. 2014. december 15-én az Iszlám Állam kiadott egy dokumentumot, melynek “A hudud (azok a büntetések, melyeket Allah előír a Koránban) tisztázása” címet adták. Lényegében ez az Iszlám Állam büntető törvénykönyve, melynek minden aspektusa az iszlám tanításaiból származik. Ez a dokumentum halálbüntetést ír elő Allah vagy Mohamed megsértéséért, előírja, hogy a rablógyilkosságot halállal és a halott test keresztre feszítésével kell büntetni, a “sima” gyilkosságot “csak” halállal kell büntetni, a rablást a jobb kéz és bal láb levágásával kell megtorolni, az emberek terrorizálása pedig száműzetést von maga után.

Ezek és még más büntetések a következő Korán idézetből erednek:

“Bizony, azoknak a büntetése, akik háborút viselnek Allah és a Küldötte ellen, és romlást terjesztenek a földön, az, hogy megölik őket, megfeszítik, vagy levágják a kezüket és a lábukat az ellentétes oldalon, vagy kiűzik őket az országukból. Ez a megszégyenítésük ebben a világban, és a Túlvilágon hatalmas büntetés várja őket. Kivéve azok, akik megbánják, mielőtt még legyőznétek őket. És tudjátok meg, hogy Allah Megbocsátó, Irgalmas.” (Korán 8:60).

Valójában az Iszlám Állam minden egyes büntetése összhangban van a Koránnal és Mohamed szavaival a hadíszokban. És olyan pontosan hajtják végre vallásuk parancsolatait, hogy az Iszlám Állam muszlimjai joggal mondják, hogy létrehozták az új Kalifátust. És ez a vonzerejük alapja.

Forrás: dzsihadfigyelo.com

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések