A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

“Merkelt háborús bűnökért kell bíróság elé állítani, Gyurcsány pedig hazaáruló pszichopata”

Háborús bűnökért állítaná nemzetközi bíróság elé Angela Merkelt és Európa vezetőit Molnár Tamás, aki szerint Gyurcsány Ferenc pszichopata és már régen nem kellene szabadlábon lennie. A 2006-os októberi tüntetéssorozat emblematikus alakja a PestiSrácok.hu-nak azt mondta, hogy keményebb fellépést várt volna a rendőri és titkosszolgálati vezetők elszámoltatásában Orbán Viktortól, de az eredetileg kitűzött célok nagy része azért szerencsére megvalósult.
Molnár Tamás képzőművész, a hetvenes években alakult képzőművészcsoport, az Inconnu alapító tagja. A szocialista kultúrpolitika nem nézte jó szemmel a működésüket. Szerepük volt a 301-es parcella újrafelfedezésében, helyreállításában és Nagy Imre újratemetésénél is. 2006-ban nemzeti lobogót adományoz a „feledékeny” köztársasági elnöknek. Szervezi az antiliberális összefogást, és akciósorozatot indít az SZDSZ vallásellenes plakátjai ellen. Az őszödi beszéd kirobbanását követően megválasztják a Kossuth téri tüntetések vezetésével megbízott MNB 2006 egyik ügyvivőjének és szóvivőjének. Később értelmiségi barátaival közösen megszervezi a Magyar Október Mozgalmat, majd 2007-ben alapító tagja és ügyvivője lesz az ÚDK (Új Demokratikus Koalíció) elnevezésű, parlamenten kívüli politikai pártnak.

Hogyan értékeli, megvalósultak a 2006-os szeptember-októberi, a gyurcsányi rendőrterrort is kiváltó civil tüntetések eredeti célkitűzései?

Véleményem szerint a promt dolgok, mint például a polgári oldal megerősödése, az akkori elveinket elárulók, az SZDSZ eltűnése, valamint az utódpárt eltakarítása is megvalósult. Bár a szocialisták szétverése nem is a mi érdemünk, hiszen az leginkább Gyurcsánynak köszönhető. Részben azonban mégiscsak kudarcnak tartom azt, hogy Gyurcsány azóta is szabadlábon van. A hangzatos ígéretekből sem lett semmi, amit 2006. október 6-án Orbán Viktor mondott. Nem történt meg sem a rendőri, sem pedig a titkosszolgálati vezetők elszámoltatása, a gazdasági bűncselekmények feltárása. Én Orbántól keményebb fellépést, komoly elszámoltatást vártam volna.

A megemlékezés leginkább egy ideológiai Armageddon hatását kelti…

“Ez a magyar Hyde Park”– mosolyodik el Molnár. 2006-ban sok ember megjelent körülöttünk, titkosszolgák, önjelölt szónokok és egy ilyen jellegű mozgalom sajnos könnyen el tud csúszni, akár cirkusszá válhat. Igaza van, ez most valóban nagyon szürreális képet mutat. Én most is azt hangsúlyoztam, ha beszélgetni akarunk erről, akkor ezt szűk körben tegyük meg, méltó környezetben, ne így. De ilyen a néplélek, ha szabad ezt mondanom, kell a körítés…Viszont fontosnak tartom azt, hogy akik itt felszólaltak, azok nem kovácsoltak politikai tőkét a 2006-os történésekből. Hiszen az nem politikai, hanem őszinte lázadás volt Gyurcsány és a rendszer ellen.

Ha választhatna, akkor is újra aktív részese lenne a 2006-os eseményeknek?

Ez egy jó kérdés, mert én akkor gyakorlatilag úgy csöppentem bele, mint Pilátus a krédóba, tehát nem volt tudatos a részemről. Akkorra már harmincéves politikai múlt volt mögöttem, és amikor erre jártam, adtam a Kossuth téri fiúknak néhány tanácsot, majd este a sajtóból tudtam meg, hogy engem választottak meg az MNB sajtósának. Őszinte leszek, nagyon féltem, mert ez többirányú utca lehetőségét rejtette magában. Lehet anarchikus lázadás, de kialakulhat fegyelmezett demonstráció, ami sajnos akkor nem teljesedett ki teljesen. De akkor még nem tudhattuk, hogy mi lesz a vége. Csak hittünk abban, hogy tudunk pozitív változást generálni. A magyar politikában azonban az a legnagyobb baj, hogy iszonyatos egók vannak, itt mindenki Koppánynak, Istvánnak, de minimum népvezérnek hiszi magát, és rájuk nem lehet logikus érvekkel hatni. Így önként visszavonultam, a politikát háttérbe szorította az irodalom és a képzőművészet az életemben.

Azért az nehezen elképzelhető, hogy nem kíséri figyelemmel az aktuálpolitikát.

Természetesen én is olvasok újságot, hallgatom a híreket és határozottan állítom, hogy Európa egy gigantikus ördögi spirálban van. Elborzaszt, amikor látom a nagyhatalmi játszmákat. A barátaimmal azt szoktuk mondani, hogy nem körülöttünk vannak összeesküvés-elméletek, hanem mi magunk vagyunk benne. Őszintén felháborít az a bevándorláspolitika, amit eddig az Uniós országok folytattak. Ezt így nem lehet. Én egyébként Angela Merkelt háborús bűnösként hágai bíróság elé akartam citálni, de nem találtam jogászt, aki vállalta volna a képviseletet. Nem a balhé miatt tenném meg, hanem az igazságérzetem miatt. Európa vezetőit bíróság elé kell citálni. De hiányzik az emberekből az intellektuális bátorság.

Fegyverek közt hallgatnak a múzsák? 

Nézze, ez nem időszakos. Az értelmiség folyamatos árulást követett el, kevés a kreatív, bátor ember. Igazi politikai karrier nincs karizma és konfliktus nélkül. Na látja, ez az igazi tragédiája a magyarságnak. Hogy ez hiányzik belőlünk.

Gyurcsány Ferenc karizmatikus személy?

Őt őrültnek tartom. De tény, hogy van karizmája. Úgy látszik, hogy a negatív oldalon is kell valaki, hogy lássuk, miért is vagyunk mi a jók és észre tudjuk venni a különbséget. Szerintem az “igazság beszédeként” beállítani az őszödi beszédet, borzasztó visszás dolog. Mert ez nem az volt. Egy miniszterelnök legyen őszinte, és ha ezt megteszi, akkor vállalja a következményét is. Ha hazudik évekig, majd beismeri a hazugságait, akkor meg ne adja el azt igazságbeszédként. Ha valaki megöli a gyerekét és beismeri, a vallomása akkor sem mentesíti tettének következménye alól. Attól még gyilkos, nem pedig szent. Az pedig, hogy Gyurcsány “kurva, nyüves ország”-ként emlegette hazánkat, úgy, ahogy még egy proli sem tenné, bicskanyitogató egy miniszterelnöktől. És tudja, azt gondolom, hogy őrületes felelősség terheli, ha ez így is van és Magyarország “kurva, nyüves ország” lenne, mert ez a miniszterelnök hibája.

Mit gondol, Gyurcsány valóban a baloldal egyedüli uraként akar feltűnni a jövőben?

Igen, ez is benne van a pakliban. Gyurcsány pszichopata, szürreális politikai alak és szánalmas, hogy ilyen sokra vihette. Azonban az, hogy még mindig a politikai paletta része és nem tűnt el, az a társadalomra egészére nézve nemcsak kínos, de veszélyes is.

Forrás: pestisracok.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések