A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiszivárgott az Iszlám Állam legújabb terve! Senki sincs biztonságban! Erre nem lehet felkészülni!

Az Iszlám Állam terrorszervezettel az interneten is fel kell venni a harcot, mert a dzsihadisták “virtuális kalifátus” felépítésén dolgoznak – véli a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) elnöke.
Hans-Georg Maassen A nyugati demokráciák válaszai az iszlamista terrorizmus fenyegetésére című tanácskozáson tartott előadásában kiemelte, hogy a dzsihadista szervezet online megjelenését formáló “ISIS 2.0” mindig és mindenhol jelenlévő “digitális, virtuális kalifátust” épít. Az interneten folytatott agitáció és a számos különböző “merénylet-forgatókönyv és elkövetői típus együttélése” révén az ISIS tartós veszélyt jelent a nyugati demokráciákra nézve. Egy ideje már azt is tudni lehet, hogy ehhez milyen szoftvereket használnak.

A brit kormány már korábban azt hangsúlyozta, hogy az Iszlám Állam internetes alapú, de a szó szoros értelmében halálos következményekkel járó kibertámadások végrehajtását tervezi.

Európa továbbra is az Iszlám Állam célkeresztjében van, és a dzsihadisták kiemelt célpontként tartják számon Németországot. Változatlanul komoly fenyegetést jelent az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet is, amely megpróbálhatja nagyszabású merényletekkel ellensúlyozni tekintélye gyengülését – mondta Hans-Georg Maassen.

A szakember szerint az adatvédelmi szabályokon is változtatni kell, a többi között javítani kell a terrorgyanús személyek környezetével kapcsolatos információk gyűjtésének gyakorlatát. Így például, amikor a hatóságok értesülést szereznek arról, hogy az ISIS által ellenőrzött területekről visszatér valaki egy Isztambulból induló repülőn, és a 28A jelzésű ülésen utazik, akkor a német hírszerző szolgálatoknak azt is tudniuk kell, hogy ki ül a 28B jelzésű helyen.

Forrás: hvg.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések