A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felpofozták a Dániából deportált migránsokat érkezésükkor az afgán rendőrök a kabuli reptéren

Po­foz­ko­dásra ke­rült sor egy de­por­tá­lás során: a dán rend­őr­ség 16 afgán mig­ránst kí­sért Ka­bulba, de a ki­uta­sí­tott me­ne­dék­ké­rők közül töb­ben is meg­ta­gad­ták a le­szál­lást a gép­ről Af­ga­nisz­tán­ban.
Egy afgán rendőr hamar megunta a könyörgést, és két migránst többször és erősen megütött a fején és a testén is, miközben vagy 11 dán rendőr figyelte a „letessékelési akciót”.

Az eset nagy felháborodást keltett, hiszen a rendőr emberi jogokat sértett, az agressziója kínzásnak és megalázó bánásmódnak felelt meg,ráadásul nem indokolta semmi, hogy verje a migránsokat.

A támadásról érkező információk kicsit ellentmondásosak, egyes hírek szerint a rendőr gumibottal és megtömött zacskókkal verte a két férfit, míg mások puszta kezű verésről számolnak be. Állítólag két dán rendőr kötegelővel fogta össze az egyik migráns csuklóit. Őket is vizsgálja a dán rendőrkapitányság, társaikkal együtt, amiért nem fékezték meg a dühöngő afgán kollégájukat.

Forrás: ripost.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések