A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felgyújtotta magát egy rab a pesti börtönben

Felgyújtotta magát egy fogvatartott néhány nappal ezelőtt a Venyige utcai börtönben – tudta meg a Lokál. Az információt lapunknak a BVOP is megerősítette.
Szokásos sétára indultak a fogvatartottak április 30-án a Venyige utcai börtönben, amikor a sétaudvaron egyik pillanatról a másikra kiáltozást hallottak az őrök. Mint kiderült, az egyik fogvatartott meggyújtotta a kabátját, amely azonnal lángra kapott. Az egyik szemtanú néhány méterről szemlélte az eseményeket.

– A többi fogvatartott azonnal odaszaladt, a földre lökték a férfit, s lábbal elkezdték taposni lángoló kabátját, valószínűleg az életét mentették meg ezzel – mondta el a Lokálnak. Úgy tudjuk, az eset után az elítéltet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) szállították, ahonnan hamarosan vissza is vitték. A fogvatartottaknál a szabályok szerint tilos tűzszerszámnak, gyufának vagy öngyújtónak lennie, így érthetetlen, hogyan tudta felgyújtani magát a férfi.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát (BVOP), ahonnan a következő választ kaptuk.

– A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet egyik objektumában 2017. április 30-án egy előzetesen letartóztatott férfi a fogvatartottak részére biztosított szabad levegőn tartózkodás alkalmával meggyújtotta kabátja zsebét, amelyet a sétaudvaron tartózkodó fogva tartott társai azonnal eloltottak. A bv. intézet személyzete haladéktalanul a helyszínre irányította a börtön szakápolóját, aki ellátta a fogvatartott hámsérülését. Cselekményét nem öngyilkossági szándékkal követte el, de megfigyelés céljából átszállították az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetbe, de még aznap visszavitték a börtönbe – írták.

Forrás: lokal.hu / Fotó: Google

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések