A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az eddigi legdurvábbat hazudja a “haladó” nyugati sajtó Magyarországról, hogy védje a migránsokat

Migránsvadászokat toboroz a magyar rendőrség a Le Parisien francia lap szerint. A cikkben kiemelik: a magyar kormány mindent bevet, hogy fenntartsa a nacionalista hangulatot.
A Le Parisien  helyszíni beszámolót közölt a magyarországi határon kialakult helyzetről. Mint írják: Magyarországon önkénteseket toboroznak a határ megfigyelésére, ennek a “dandárnak” tagjaival pedig a cikk írója személyesen is találkozott Szegeden.

A dél-magyar nagyvárosban huszonkét jövőbeli határvadász párosával önvédelmi kurzuson vesz részt, értsd: a migránsok erőszakos letartóztatását gyakorolják.” – írja a francia lap, hozzátéve, hogy  a migránsvadászok toborzása nem más, mint Orbán Viktor nacionalista politikájának tünete.

Határvadász a hivatalos neve annak az új  rendőri egységnek, aminek megalakítását 2016 augusztusában jelentette be a magyar kormány, a migránsnépszavazási kampány közepén.  Céljuk, hogy háromezer olyan embert toborozzanak, akik szembeszállnak az illegális migránsok nyomásával.”

A cikk megemlíti azt is, hogy május másodika óta több mint tízezer rendőr és katona teljesít szolgálatot a szerb-horvát határon.

JOGSÉRTŐ A MAGYAR HATÁR VÉDELME

A lap azt írja, hogy a migránsvadászok – ellentétben a rendőrök kétéves kiképzésével – már hat hónapos felkészítést követően viperával, pisztollyal és paprikasprayvel felszerelkezve járőröznek. Kiemeli: a 2015-ös migránskrízis kezdete óta a magyar reformok megsokszorozódtak, idén pedig az országba történő illegális belépés is bűncselekménnyé vált, amiért akár három év börtönbüntetés is kiszabható.

Ezt a kormány megspékelte azzal, hogy márciusban újra bevezette a menedékkérők őrizetben tartását és elfogadta a migránsok visszaküldését Szerbiába, pedig ezzel súlyos jogsértést követ el az ország. Magyarország ugyanis fittyet hány az Európa Unió által kijelölt kötelezettségeire és ez az ENSZ menekültügyi bizottsága szerint is felháborító.

A cikkben a vadászok eskütételéről is írnak, ebből pedig kiemelik azt,  hogy a miniszterelnök csakúgy, mint a beszédeiben, nacionalista és populista kifejezéseket használ: “illegális bevándorlás”, “méreg” és a “terrorizmus trójai falova”

A toborzóvideókat az akciófilmek előzeteséhez hasonlító írásban azt is aláhúzzák, hogy a toborzás nem csupán a Facebookon, hanem gimnáziumokban, szupermarketekben és a köztereken is folyik.mindent bevetnek, hogy fenntartsák a nacionalista hangulatot.”

A francia lap szerint egyébként a magyarok nem is találkoztak migránsokkal, a bevándorlókról csupán olyan 2015-ös televíziós felvételekből szereztek információkat, ami a kormány irányítása alatt áll.

Forrás: PestiSrácok.hu,

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések