A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A NASA eddig titkolta. Az idegenek üzentek nekünk, hogy hol találjuk meg őket

Az ősi idegenek egy műholdat hagyták hátra, melyen üzenetet küldtek nekünk arról, hogy hol találjuk őket az űrben!
Valóban létezik a Fekete Lovag mesterséges hold? Honnan és mikor került földkörüli pályára? A jelek szerint földönkívüli eredetű, s azonos azzal a mesterséges égitesttel, amely az 1920-as és 1930-as években rádiójeleket sugárzott vissza a Földre, majd eltűnt. A rövidhullámú jeleket Duncan Lunan skót csillagász elemezte, számításai szerint rejtélyes kísérőnk az Epsilon Bootes (ökörhajcsár csillagkép) csillag térségéből érkezett, nagyjából 13.000 évvel ezelőtt.

Első találkozás a Fekete Lovaggal – 1928

Mi történne, ha kétoldalú kapcsolatot hoznánk létre egy idegen bolygó civilizációjával és senki sem venné észre? Mi lenne, ha meghallanák a hívásunkat, és válaszolnának rá, ám mi képtelenek lennénk megérteni a nyelvüket?

Pontosan ez történt 1928-ban Eindhovenben, Hollandiában – majd rögtön az utána következő évben, 1929-ben -, és a Dél-kínai-tengeren tartózkodó francia kutatóhajó fedélzetén. A felső légkör tanulmányozása kapcsán végeztek kutatómunkát, annak rétegeit kívánták megismerni, e kísérlet során a hajóról rádiójeleket sugároztak ki, melyeket Hollandiában próbálták meg felfogni, miután azok visszaverődtek a felső légkör különböző rétegeiről. 

Miután kisugároztak három rádiójelet gyors egymásutánban, harminc másodpercenként, Van der Pol Eindhovenben megvizsgálta a visszavert hullámokat. Ám azok nem rendeződtek a küldésnek megfelelő szabályos sorrendbe, sőt, egytől harminc másodpercig tartó késést szenvedtek. Ez utóbbi érték azt jelenti, hogy a kisugárzott rádiójel nagyjából 9 millió km-t tett meg. Teljességgel lehetetlen, hogy egy 4.5 millió km-re lévő testről verődött volna vissza (13-szoros holdtávolság!), miként az is, hogy a földi magaslégkörben szenvedett volna el kb. ezerszer visszaverődést, s mindezt úgy, hogy a célállomáson képesek voltak detektálni az eredetileg kibocsátott jelet.

Abban az időben az eltéréseket az ionoszféra lüktetésével magyarázták, illetve mágneses zavarokkal. A rezgések csúcspontjai és a frekvenciájuk nem változott, csupán a visszhangok között eltelt idő.

Az 1970-es évekig, Duncan Lunan, skót csillagászt megelőzően, senki sem vizsgálta ezt a jelenséget. Ő koordináta-rendszert vett alapul a jelenség grafikus megjelenítése végett, a függőleges tengelyen ábrázolta a kisugárzott jelek impulzusait, míg a vízszintesen a késleltetés idejét. Az eredmény pedig? Az ökörhajcsár csillagkép 13.000 ezer évvel ezelőtti képe!

Ám ez még nem minden. Üzenet is rejtőzött a gráf pontjaiba dolgozva. Lunan képes volt egyszerű angolra lefordítani a késleltetett visszhangokba csomagolt értelmet, bizonyítván, a késleltetett rádió-visszhangok egy magasan fejlett intelligencia céltudatos beavatkozásának eredményei nyomán keletkeztek, eredetük nem magyarázható természetes jelenségekkel.

Az üzenet megfejtése – szerinte – a következő:

– innen indulj
– az otthonunk az Epsilon Bootes
– amely egy kettős csillag
– a hatodik bolygóján élünk a hét közül, ellenőrizd; a hatodikon a hét közül, kifelé számolva a naptól
– mely a kettő közül a nagyobb
– a hatodik bolygónknak egy holdja van
– a negyedik bolygónknak három
– az első és a harmadik bolygónknak egy-egy
– a szondánk a holdatok körül kering
– a helyzetét a térképünkön feltüntetett Arcturus alapján frissíti

A British Interplanetary Society és néhány USA-ban megjelenő magazin leközölte Lunan tanulmányát, a tudósok azonban nem foglalkoztak vele, fanyalogva tették félre, semmiféle további vizsgálatot nem folytattak.

Lehetséges lenne, hogy egy idegen civilizáció késleltetett rádió-visszhangokkal üzen? A bizonyossághoz fel kellene keresni űrhajókkal a Fekete Lovagot. Talán már fel is keresték, hiszen aránylag közeli NASA fotókkal rendelkezünk róla, ám a hallgatás mély és sötét…

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések