A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szakértő: tudathasadásos állapot van a németek fejében, lélekben egyetértenek Orbán Viktor politikájával

A migránsok ügye is fontos téma volt a németországi, saar-vidék-i választási kampányban. Maurer Szemere, a a Századvég választási szakértője a 888.hu-nak azt mondta: “a német emberek lélekben egyetértenek Orbán Viktor politikájával.”
Maurer Szemere a 888.hu-nak adott interjúban azt mondta, szerinte a németek stabilitást akarnak és az eddig követett politika folytatását. A gazdaság és a költségvetés rendbetételét, a hiány leszorítását, munkahelyteremtést, stabilitást, rendet. Az egyébként konzervatív Saar-vidéken ugyanakkor kialakult egy Merkellel szembeni protesthangulat, még akkor is, ha ott nem kórházakban, iskolákban, tornatermekben helyezték el, hanem elhagyott épületekbe gyűjtötték össze a kvóta alapján hozzájuk küldött migránsokat és aztán onnan osztották szét őket.

“Üres házakat béreltek ki és ezzel gyakorlatilag azt érték el, hogy a helyi lakosok nem nagyon kerültek közvetlen kapcsolatba a bevándorlókkal.”

A mai napig sincs igazából keveredés, illetve nagyon minimális a közvetlen kontaktusok száma. Így értékelték a menekültpolitika hatékony kezelését” – mondta Maurer Szemere.

Ugyanakkor a szakértő szerint tudathasadásos állapot van a választók fejében. Míg helyi szinten díjazták azt, hogy jól kezelték a menekültkérdést, mert távol helyezték el tőlük a migránsokat, addig szövetségi-országos szinten teljesen elítélik Merkel politikáját, hogy nyakló nélkül beengedett bárkit, és rászabadított Németországra több mint egymillió bevándorlót”.

A szakértő szerint az aktivisták arról beszéltek, hogy ez egy óriási probléma, Merkel kudarcot vallott, ezért vált az integráció kifejezés teljesen tabutémává vált Németországban.

Maurer Szemere szerint még nem mondják ki nyíltan, de mindenki tudja, hogy azt, amit eddig Merkel csinált, nem lehet tovább folytatni. A közvélemény-kutatások alapján az embereket a bevándorlás problémája foglalkoztatja leginkább, ezt követi a biztonság kérdése.

“A választóik elítélik Merkelt a Willkommenskultur miatt. Úgy érzik, hogy cserben hagyta őket és az országot. Rájuk szabadított egymillió bevándorlót” – jegyezte meg a Századvég szakértője.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések