Hirdessen itt

Pénteken kezdődik a Föld Fesztivál az Állatkertben

Pénteken kezdődik a Fővárosi Állat- és Növénykertben az ötnapos Föld Fesztivál, amelynek keretében a látogatók megismerkedhetnek a mentett állatokkal, interaktív talajtani bemutatón vehetnek részt, sőt a Nagyszikla oldalán is leereszkedhetnek. 
Az Állatkert szokásos látnivalói és főszezoni kínálata mellett a Föld Fesztivál öt napján 10 és 16 óra között hét helyszínen lesznek a fesztiválhoz kapcsolódó programok és bemutatók. 

A programsorozaton bemutatkozik a Duna-Ipoly Nemzeti Park élővilága és felszín alatti kincsei, az érdeklődők elkalandozhatnak a kínai kalligráfia világában, megismerkedhetnek a mentett állatokkal, illetve az állatmentéssel, a tavaszi madárvédelemmel, a hazai botanikus kertekkel és az alternatív energiaforrásokkal is. Lesz távcsöves madármegfigyelés és kézműves foglalkozás is - tájékoztatta az állatkert közleményben az MTI-t csütörtökön.

A Föld napjához kapcsolódó ötnapos fesztivál lényegében a Föld napjának kibővítése, amelyet ebben a formában 2008 óta rendeznek meg a városligeti intézményben.

Az Állatkert, valamint az általa létrehozott Magyar Madármentők Alapítvány mellett több partnerszervezet is részt vesz a fesztiválon. Köztük van például a Duna-Ipoly Nemzeti Park, a FÖRI Természetvédelmi Őrszolgálata, az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézete és a Magyar Talajtani Társaság, az ELTE Konfuciusz Intézete, a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert, a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Pest Környéki Madarász Kör, az Excelsior Hegymászó Sportegyesület, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület és az Ökocsiga Közhasznú Egyesület is.

A Föld Fesztivál részletes programja az Állatkert honlapján (www.zoobudapest.com) olvasható.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések