Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Négy szempont alapján zsűrizik a pálinkákat

Megkezdődött a 18. Gyulai Pálinkafesztivál keretein belül meghirdetett Brillante - 2017 Pálinka és Párlat Versenyre nevezett minták érzékszervi zsűrizése csütörtökön délelőtt, Békéscsabán.
Bora Imre, a rendezvény főszervezője elmondta, 715 minta érkezett a megmérettetésre. A magán- és bérfőzetők kategóriájában 557 mintát küldtek be az egész országból és a verseny nemzetközi mivoltának megfelelően a határon túlról, — a Vajdaságból, Erdélyből, illetve a Partiumból, valamint a Felvidékről — is neveztek a versengésre. Volt, aki egyetlen mintával tette meg mindezt, de akadt, aki húsz különböző pálinkával és hungarikummal. A kereskedelmi főzdék versenyére tizenhét vállalkozás 158 mintával nevezett - olvasható a beol.hu-n.

Bikfalvi Istvánné dr. Hamza Kinga versenyigazgató elmondta, a minden tekintetben teljesen objektív bírálat során négy tulajdonságot, a tisztaságot, a karaktert, az ízt és a harmóniát minősítik, amelyek mindegyikére maximálisan 5-5 pont adható. Tizennégy-tizenöt pont bronz-, a tizenhat-tizenhét pont ezüst-, a tizennyolc-húsz pont aranyminősítést ér. A húsz pontos termékek közül választják majd ki a Champion-díjas párlatot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések